Close

Idén elmarad a bravúr

A Basel 5-1-es összesítéssel búcsúztatta a magyar bajnok Debrecent a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében, az Európa Liga csoportköréig még eljuthat Herczeg András csapata.

Csodára lett volna szükség a Basel ellen, ezt mindenki tudta a ma esti mérkőzés előtt. A debreceni játékosok nyilatkozatai alapján viszont azt hihették a szurkolók, hogy legalább megnehezítik nevesebb ellenfelük dolgát a hajdúságiak. Az ígért harcos játék helyett egy nagyon gyenge első félidőt követően eldőlt, hogy a DVSC nem ismételheti meg a tavalyi teljesítményét. Kiegyenlített játék folyt a pályán egészen a 26. percig, amikor Huggel keresztlécről kipattanó fejesét Atan értékesítette. A gól után a debreceniek teljesen szétestek, nem tudták újra felvenni a ritmust, a svájci csapat pedig sorra dolgozta ki a veszélyes helyzeteket. Zoua kapufájánál szerencséje volt a magyar csapatnak, és akár az egyenlítés is sikerülhetett volna, de Inkoom, Laczkó ellen elkövetett szabálytalankodásáért nem adott büntetőt az orosz játékvezető.
A második félidőben Chipperfield növelhette volna a hazaiak előnyét, de Verpecz ezúttal a helyén volt. Az 59. percben már nem volt szerencséje a Debrecennek, ismét Huggel fejese okozott kavarodást, Verpecz borzasztóan mozdult ki a labdára, Chipperfield ezúttal már nem hibázott, az üres kapuba fejelte a labdát. Ekkor már összesítésben négy góllal bizonyultak jobbnak a svájciak. Négy perc elteltével ismét gólt lőtt a Basel, Shaqiri szép cseleket követően tíz méterről rúgta el a labdát a kapus mellett. A vendégcsapat elvesztette tartását, akár egy nagyobb zakó is lehetett volna a végére, de a 74. percben egy kezezés után büntetőhöz jutott a DVSC. Coulibaly először a kapusba rúgta a labdát, de a kipattanót már sikerült értékesítenie. A gól után már egyik csapat sem erőltette a futballt, a Basel mind a két meccsen magabiztos játékkal múlta felül a tavalyi önmagához cseppet sem hasonlítható Debrecent. Csak remélni lehet, hogy az Európa Liga utolsó körében még tud javítani a hajdúsági csapat, pénteken sorsolják ki a leendő ellenfelet.
Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, visszavágó:

Basel (svájci) – Debrecen (magyar) 3-1 (1-0)
Helyszín:Basel, St. Jakob Park, 15 ezer néző

Játékvezető: Vlagyiszlav Bezborodov (orosz)
gól: Atan (26.), Chipperfield (59.), Shaqiri (63.), illetve Coulibaly (74., 11-es)
Basel: Costanzo – Safari, Atan, Abraham, Inkoom – Shaqiri, Yapi Yapo (Cabral, 77.), Huggel (Xhaka, 87.), Fwayo  – Chipperfield (Almerares, 67.), Zoua Daogari
Debrecen: Verpecz – Bernáth, Komlósi, Mijadinoszki, Laczkó – Czvitkovics (Farkas, 80.), Kiss, Varga – Kulcsár (Bódi, 67.), Coulibaly, Yannick (Kabát, 67.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top