Ring Magazin

Kedd, 2020. Február 25.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Magyar Glóbusz Hungarikum Szavazzon az Év gyümölcsfajtájára!

Szavazzon az Év gyümölcsfajtájára!

E-mail Nyomtatás PDF

evgyumolcsfajtaja2017Hagyományteremtő céllal indul az Év gyümölcsfajtája 2017 szavazás a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) szervezésében. A szavazás célja, hogy felhívja a figyelmet a kevésbé ismert őshonos magyar gyümölcsfajtákra.

 

Idén a fekete tányéralma, a pipacs 1-meggy, és a berkenye gyümölcsfajták kerültek a döntőbe, melyekre december 31-ig adhatják le szavazatikat ITT!

feketetanyeralma

Fekete tányéralma - az egyik legősibb és legigénytelenebb magyar gyümölcsfajta

Ősrégi magyar almafajta, azoknak a hagyománytisztelő kertgazdáknak ajánlott, akik fontosnak tartják a régi értékeket. Termőhelyéhez könnyen alkalmazkodik, ökotermesztésre alkalmas. Szeptember végén, október elején szüretelhető és akár márciusig is tárolható. Ellenálló, kiváló minőséget adó fajta. Bőtermő, gyümölcse nagy, lapos gömb alakú, barnáspiros színű, gyümölcshúsa fehér, közepesen kemény, enyhén fűszeres illatú.

pipacsmeggy

Pipacs 1 - a szupermeggy

Kései virágzású élénkpiros meggyfajta, amely a Kiskőrös-környéki meggy-termőtájból származik. A kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező gyümölcs igazi superfood: értékes magas antioxidáns, melatonin és összfenoltartalma miatt, de a Pipacs1 vitamintartalmával akár teljes napi C vitaminbevitelünket is lefedhetjük.

berkenye ring

Berkenye - a vitaminok és ásványi anyagok tárháza

Az arónia vagy más néven fekete berkenye fás, terebélyes bokor, termése gömbölyű, fényes fekete bogyó. Könnyen termeszthető fajta, mindenütt megterem, ahol az alma is. Kórokozója alig ismert, így biotermesztésre ajánlott. A berkenye az egyik legegészségesebb gyümölcsöt termő növény, a Pipacs1-hez hasonlóan szintén superfood: antioxidáns, antocianin, vitamin és ásványianyag tartalma mind kiemelkedő. A gyógyszeripar előszeretettel használja alapanyagként, de a berkenyéből ízletes dzsemet, ivólevet, zamatos bort és likőrt is készítenek.

Forrás: http://mkszn.hu


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 66 vendég böngészi

bav logo kicsi banner