Ring Magazin

Vasárnap, 2020. Február 23.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Tudomány Múltidő Ritka náci tengeralattjáró maradványaira bukkantak

Ritka náci tengeralattjáró maradványaira bukkantak

E-mail Nyomtatás PDF

A jármű maradványait Dánia vizeiben találták meg. Ez volt a legmodernebb tengeralattjáró, amit Németország a második világháború ideje alatt épített.

Megtalálták egy különleges náci tengeralattjáró maradványait a második világháború idejéből az Északi-tengerben, amely a korabeli elbeszélések szerint képes lehetett felszínre emelkedés nélkül közlekedni és elérni Dél-Amerikáig, amiért különféle történeket táplált a náci háborús bőnösök feltételezett meneküléséről.
"Ez egy nagyon különleges tengeralattjáró. Ez volt a legmodernebb tengeralattjáró, amit a németek a háborúban építettek. Rendkívül modern volt és megelőzte korát" - mondta el a Jütlandi Haditengerészeti Múzeum vezetője a Ritzau hírügynökségnek.
Egy brit repülőgép süllyesztette el az U-3523 jelzésű tengeralattjárót 1945. május 6-án, két nappal azelőtt, hogy a háború befejeződött Európában, közölte a múzeum. A háborúban ebben az időben csak két ilyen típusú tengeralattjárót használtak.
A másik tengeralattjáró a Bremerhaveni Tengerészeti Múzeumban van, Németországban. Mostanáig azt hitték, hogy ez az egyetlen XXI típusú tengeralattjáró, ami megmaradt.
A haditengerészeti múzeum kutatói elemezték és feltérképezték az Északi-tengerben található jármű roncsait. Jelenleg nincsenek tervek a maradványok felhozatalára, amelyek 123 méter mélyen találhatók, a történetek ellenére, amelyek szerint a belsejében nagyértékű tárgyak lehetnek.
A második világháború vége után, az U-3523 pletykákra adott okot a náci főparancsnokokról, akik tengeralattjárókban menekültek és biztonságos helyre vitték a náci aranyat.
A XXI típus volt az első tengeralattjáró, amely képes lehetett hosszú ideig közlekedni a víz alatt és az U-3523 rendelkezett olyan hatótávolsággal, amely lehetővé tette volna, hogy anélkül jusson el Dél-Amerikáig, hogy felszínre jönne.
Viszont senki sem tudja, hogy mi volt a rendeltetése a tengeralattjárónak, sem pedig azt, hogy a hajó értéktárgyakat vagy utasokat szállított-e a fedélzeten, az 58 fős halott legénység mellett.

losandes.com.ar


(2 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 139 vendég böngészi

bav logo kicsi banner