Ring Magazin

Hétfô, 2019. Jûlius 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

ÜTKÖZŐ

Ütköző - ÜTKÖZŐ

A jogorvoslat elmaradt egy telefonszolgáltatónál


Jogorvoslatra lett volna szükség egy panaszos részére egy 2013 őszén már rendezett befizetéssel kapcsolatban a T-Mobil szolgáltatónál.
Hiába lett kifizetve az elmaradási hátralék az egyik behajtó cégnek, dokumentálva is lett, az összeg csupán 100.000 HUF volt, ugyanezzel a büntetéssel ugyanaz a szolgáltató megkereste a panaszost 2017 őszén egy másik behajtócégen keresztül. A cég információi szerint a panaszos 289.000 Huf-ot kellett még befizessen. A panaszos rendezte a számlát, mert jobbnak látta pereskedés helyett inkább újra befizetni, annak ellenére, hogy ez a  procedúra abszolút jogtalan a  telefontársaság részéről.

A panaszt bejelentő ügyfél bár megszüntette pusztán a telefonra vonatkozó előfizetését a szolgáltatónál még 2014-ben és átváltott feltöltő kártyás opcióra, 2017-ben nem tudta egyedül érvényesíteni jogait, annak ellénere sem, hogy nála volt az őt igazoló befizetésről szóló dokumentum.
Kérdés csak az, hogy ilyen esetben mire jogosult, hiszen duplán verték le rajta valaki más hátralékát, mivel feltöltő kártyásként évekig nem is használta a T-mobil által ajánlott előfizetést, és még a 2013-as ügyfélszolgálati valamint a behajtó cég tájékoztatása szerint járt el, mikor konkrétan arra a kérdésére: "Van-e még valami fizetnivalója" azt a választ kapta, hogy "Nem hölgyem, semmi."

A jelenlegi tényállás az, hogy a panaszos tudni szeretné, jogában áll-e ennek a cégnek őt újra megbüntetni, vagy ezt még hányszor fogják a törvényre hivatkozva eljátszani vele? Érdemes-e ilyen ügyben beperelni a  céget, mennyi ideig tart, milyen mértékű a perköltség és mekkora kártérítésre jogosult?
 
Ütköző - ÜTKÖZŐ

Londoni magazin: "bevásárlási tippek"

2016-ban Londonban jártunk átutazóban Saint Austellbe tartva öregotthonba ápolónak. Ha már ott jártunk, szétnéztünk mit is érdemes Londonban vásárolni, valamint azt akartuk felmérni hol olcsóbb: ...

Ütköző - ÜTKÖZŐ

Dobrev Klára és a szociális érzékenység

Dobrev Klára jelenleg az egyetlen ellenzéki jelölt, akinek jó esélye van kijutni európai képviselőként Brüsszelbe. Annak fényében, amit kommunista gyökereiről tudunk, mely ideológiától újabban er...
Ütköző - ÜTKÖZŐ

Chips vagy diófa? - Zavarban az individuális, élményközpontú társadalom?

Chips vagy diófa? - Zavarban az individuális, élményközpontú társadalom?

Felkaptuk a fejünket a fura hírre: lángra kapott egy kiállítási tárgy, az aranyba öltöztetett, rothadó halak kompozíci&oacut...

Ütköző - ÜTKÖZŐ

Kampány, álruhában

Kampány, álruhában

Mennyire etikus egy mentálisan sérült gyerekember mániáját politikai eszközként felhasználni? És hol tart a világ, ha ezze...

Oldal 1 / 236

Megjelent A Mi Otthonunk júliusi száma

amio 201907 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 199 vendég böngészi

bav logo kicsi banner