Close

Horváth Lajos: A remény hal meg utoljára…

horvathlajosaremenyhalmeg 1
A hosszú tél végeztével ismét motorzajtól volt hangos a bugaci kistérség, de ezúttal nem a tereprali bajnokság nyitófordulóját rendezték itt, hanem tesztelő motorosok vették birtokba a mély homokos területet. A száguldozók közül természetesen nem hiányozhatott Horváth Lajos „Laller” sem.
 
A senkit és semmit sem kímélő koronavírus járvány miatt többek között a tereprali bajnokság nyitófordulója is halasztásra került, ám Laller még sincs elkeseredve. Ez persze cseppet sem meglepő, ha az ember egy friss Dakar győztes technika nyergébe pattanhat:
 
„Mivel enyhe telünk volt, így gyakran választottam a motorozást az ilyenkor szokásos unalmas edzőtermi munka mellett/helyett. Közben nagyon-nagyon vártam a márciust, ugyanis már nem titok, a 2020-as szezont egy új gép nyergében kezdem meg. Ő az a KTM 450 Rally Reprica, amellyel az idei Dakar Rally-n Gyenes Emanuel barátom kategóriagyőzelmet aratott. Persze, természetes, hogy sajnálom a nyitóforduló elmaradását, ám mégis nagyon izgatottan vártam a tegnapot, amikor is végre megtehettem az első métereket az új vas nyergében.
 
Mit mondjak… Nem kellett csalódnom! Szinte még soha nem élveztem ennyire a motorozást, nagyon jó döntés volt ezzel a géppel beújítani. 100 kilométerig meg sem álltam, utána is csak alig tudtam letenni: sok mindent erőből megold, erősebb, ráadásul 50 kg-al könnyebb, mint az előző motorom, és alacsonyabb is harminc centivel, emiatt jóval kényelmesebb az üléspozíció, többet bírok el a hátán. 
 
Annak kiváltképp örülök, hogy remek társaság jött össze tázlári teszten, és a terepmotorosok megint megmutatták, hogy igazán tökös gyerekek: vírusveszély ide vagy oda, még sosem voltunk annyian tesztelni, mint most! Ráadásul sok új arccal is találkozhattam, akiknek igyekeztem minél többet átadni, és nagyon jó érzés volt látni, hogy szép lassan beérik a munkánk gyümölcse, vagyis megsokszorozódik a motoros mezőny. Amíg nem cseng le a járvány és nem kezdődik el a szezon, addig kéthetente fogunk ilyen gyakorlásokat tartani, ahol pályaszemélyzettel, mentővel, szervezett körülmények között igyekszünk magunkat formában tartani. 
 
Közben csapatszinten is zajlottak az események, a Laller Racing Dakar Team több új fővel is bővültünk, nagyon örülök Sárosi Brúnó és Lajos Gyula érkezésének. Mindketten komoly dolgokat vittek véghez a hazai és a nemzetközi motorsportvilágban, és egészen biztos vagyok abban, hogy a Laller Racing Dakar Teamnek is remek eredményeket fognak szállítani.
 
Rólam még annyit, hogy megint eltelt egy év, és sajna most sem lettem fiatalabb, mindig egy kicsit többet kell beleadnom, de töretlenül visz előre a lendület. Imádok motorozni, nagyon szeretem a közeget, a csoportos motorozások hangulatát, a bandázást, ami már borzasztóan hiányzott. Ha végre elindul a versenyszezon, ott csak egyetlen célom lesz: mindent kiadni magamból és közben jól érezni magam, az összes tapasztalatommal segíteni a csapatom, valamint előremozdítani a magyar terepralit!
 
Minden új esztendő egyben egy új lehetőség is, amely kellemes izgalommal tölt el. A remény hal meg utoljára: bízom benne, hogy hamarosan már a versenypályán találkozunk!” – nyilatkozta bizakodóan a rutinos, a Dakar Rally-t kétszer is megjárt váci közönségkedvenc. 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top