Close

Bereczki Dávid és Kecskés Tamás megkezdték MiniMoto-s bajnoki szereplésüket

aa1aaa1aa1
Az elmúlt hétvégén belecsaptak a lecsóba a legkisebbek, a magyar gyorsasági motorsport Olaszországban nevelkedő utánpótlás növendékei Franciacortán teljesítették az idénynyitó fordulót. Az első menet után felemás érzéssel jöttek le a pályáról a fiatalok, ennek ellenére a tapasztalatok nagyon hasznosnak bizonyultak.
 
A versenyhétvége pénteken kisebb csúszással vette kezdetét, és az előző éjszakai esőzések miatt elmaradt három felmenetel. A srácok ezalatt megkapták új bőrruhájukat, valamint az egyen blokkokat. Az első edzésnap viszonylagos csendje után szombaton alaposan felpörögtek az események, hatszor nyolc perc edzésidő állt rendelkezésre a gyakorlásra és tesztelésre a kvalifikáció előtt. Mindkét fiú folyamatosan gyorsult magához képest, így bizakodva várták az időmérőt. A rajtsorrend a két kvalifikációs edzés eredményének összesítéséből alakult ki, figyelembe véve az úgynevezett 107 %-os szabályt. Mindkét fiatal saját egyéni legjobbját futotta – a népes mezőnyben Kecskés Tamás a 25, Bereczki Dávid a 27. helyet szerezte meg -, de az eredményükkel nem kerültek be a versenyen résztvevők közé. A helyzetet legjobban Kecskés Tamás foglalta össze:
 
„A kategóriánkban annyian indultak, hogy a szervezőknek muszáj volt meghúzni egy határt a köridőkben, amit ha nem teljesítettél, akkor nem engedtek részt venni a versenyen. Csak nagyon pici hiányzott hozzá, de most ezt a lépcsőt sem nekem, sem Dávidnak, és több ellenfelünknek sem sikerült meglépni.”
 
Bereczki Dávid szerint még sokat kell tanulni, de a fiatal pilóta ég a bizonyítási vágytól:
 
„A sok induló miatt meghúztak egy időkorlátot, amelyet a kvalifikáció első helyezettjéhez mértek. Sajnos többek között nekem sem sikerült ezen belülre kerülni, így nem indulhattam el a futamokon, azonban cseppet sem búslakodom emiatt, mert magamhoz képest sokat fejlődtem. Most megyünk haza, a munka tovább folytatódik, már alig várom, hogy ismét a nyeregbe pattanhassak.”
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt / RXP – Sic58 Magyarország
 
 
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top