Close

Felpörögve az Új Selyemútra

001.kkcsucsgeza

A nemzetközileg elszigetelt sátánfajzat Orbán Viktor diktátor az izraeli Netanjahu miniszterelnök, majd az orosz Putyin elnök után fél éven belül legutóbb Li Ko-csiang kínai miniszterelnököt és diplomáciai csúcstalálkozón 16 további ország vezető politikusait látta vendégül.

fabry janos rogzult attitudFel is hördült a demokratikus értékek védelmére elkötelezett, független nyugati sajtó. „Meddig tűrjük még, hogy a renitens Orbán a Brüsszellel még csak nem is egyeztetett politikai nagy jövés-menéssel ismét veszélybe sodorja az unió egységét?!”- háborognak. Azt az egységet, amely a kétsebességes Európa erőltetésével maga törekszik önön maga megbontására.

A két sebesség lényege, hogy a menőzők, – a gazdaságilag legerősebb német és francia tagállam – egymás közötti szorosabb együttműködéssel elhúzhatnának a kevésbé versenyképes, lomhább országok táborától. Természetesen a vánszorgók közé sorolandók a szocializmus évtizedeinek terheit máig sem kihevert, kelet-európai országok is. Akiket az egység és a szolidaritás képmutató bajnokai most is lesajnált mostohagyerekként kezelnek. Lásd a kettős élelmiszerminőségi rendszerben a multik által évek óta méreg drágán ránk ömlesztett sok bóvli kaját. Vagy a minket beetetni szándékozó szellemi, erkölcsi bóvlit, amely szerint az ő általuk meghívott migránsok tömegét az emberiesség jelszavát pufogtatva velünk, az unió szegényeivel akarják eltartatni.

Bóvliból azonban mi is jól állunk, nem szorulunk importra. Itt van például a magát az intellektuális fölény illúziójába ringató derék hazai ellenzék. Akik mindig tudják a tutit. Élharcosainak horizontja azonban csupán a jövő évi parlamenti patkó puha bőrrel bevont ülőpárnájáig terjed. A Black Friday áruházi nyitást idéző tumultusban, egymás tiprása közepette ezen csupa ambició politikusok rá sem eszmélnek, hogy a legfrissebb budapesti nagy diplomáciai esemény nyomán a kínai tárgyaló partnerek által felajánlott, eddig még soha álmunkban sem látott dollár milliárdok röpködnek Kelet-Európa egén. Felcsillantva az esélyt, hogy a lefitymált, félre taposott sarkú cipőben, second hand boltokból páváskodó régió népei a pénzözönt okosan felhasználva a második sebességről a démoni Orbánnal az élen feljebb kapcsolva egyszer csak beintsen az elpuhult, öntelt, nárcisztikus nyugatnak. Az Új Selyemút mentén nem lesz korlátozást jelző közlekedési tábla. Vadul loboghat a hajunk a szélben!

A sebesség váltáshoz a nagy adok-kapok közepette azonban érdemes szem előtt tartani a nietzschei intelmet: „tudnunk kell megőrizni magunkat, ez a legerősebb próbája a függetlenségnek.”

Kruppa Géza

{jcomments on}

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top