Close

Kun hagyományok kulturális fesztiválja a Vajdahunyadvárban

kununnep2017 1

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum programkínálata szeptembertől új kulturális fesztivállal bővül. A Magyarországi népcsoportok kulturális bemutatkozása program keretében ezentúl minden évben egy-egy magyarországi népcsoport kultúráját, hagyományait és tárgyi világát ismerhetik meg a hazai és külföldi érdeklődők.

Első alkalommal, szeptember 2-3-án a kun népcsoport hagyományai állnak a középpontban.
A rendezvény mindkét napján múzeumi foglalkozásokkal, nemzeti parkok programjaival, kiállításokkal, színpadi produkciókkal, néptánccal, zenével, viselet és fegyverbemutatókkal várják az érdeklődőket a városligeti Vajdahunyadvár udvarán és a múzeum belső tereiben. A kisebbekre is számítanak a fesztiválon! A szervezők gyerekelőadásokkal, bábelőadásokkal, mesemondással és más gyerekprogramokkal készülnek.
kununnep2017 2

A fesztivál fontos célja, hogy a látogatók a tradíciók megismerése mellett képet kapjanak a Kiskunság és Nagykunság településeinek jelenéről, mai értékeiről is. A kétnapos rendezvényre ezért számos alföldi, „kun” települést hívtak meg, akik így lehetőséget kapnak arra, hogy a fővárosban mutassák be kulturális örökségüket és turisztikai ajánlataikat. Nagy figyelmet kap a térség mezőgazdasága és a helyi minőségi termékek választéka: legfőképpen a hungarikumok. A fesztiválon a látogatók kóstolhatnak is a karcagi birkapörköltből és más népi ételekből. A fesztivál Borutcájában pedig a legjobb kunsági borokat ízlelhetik meg.
A rendezvényre ingyenes a belépés!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top