Ring Magazin

Péntek, 2020. Április 3.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Kultúra Film László Ervinről készített filmet egy amerikai televízió csatorna

László Ervinről készített filmet egy amerikai televízió csatorna

E-mail Nyomtatás PDF

Egy modern zseni élete címmel készített dokumentumfilmet a magyar származású László Ervin író, tudományfilozófus életéről és munkásságáról egy amerikai közszolgálati televízió.

A Public Broadcasting Service (PBS), az Egyesült Államok legelterjedtebb közszolgálati televíziós csatornája egy hatvan perces dokumentumfilmet szentelt László Ervin életművének megismertetésére és nézeteinek népszerűsítésére - olvasható a László Ervin által 1993-ban életre hívott Budapest Klub MTI-hez eljutatott közleményében.
A számos kötet szerzőjeként ismert, eredetileg zongoraművész László Ervin tagja a tudósokból álló Római Klubnak, amely az 1970-es években elsőként hívta fel a világ figyelmét a klímaváltozás veszélyeire. Gondolkodásának alaptézise az egész glóbuszt egységbe foglaló világszemlélet.
"Szívesen álltam a PBS megkeresésére kameráik elé, mert ez a film talán olyanokhoz is eljut majd, akik eddig nem tudtak kapcsolódni az új tudatosság világszerte létező mozgalmaihoz" - idézi az Olaszországban élő gondolkodót a közlemény, amely szerint a dokumentumfilm premierje a chicagói Peggy Notebaer Természeti Múzeumban lesz április 30-án.

MTI


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amiocimlap 202004 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 149 vendég böngészi

bav logo kicsi banner