Close

Együttműködés: a Magyar Nemzeti Múzeum és a Budapesti Operettszínház között

nemzetiesoperettszinhaz 1

A Magyar Nemzeti Múzeum és a Budapesti Operettszínház, mint nemzeti intézmények stratégiai partnerekként működnek együtt kiemelt feladataik ellátása érdekében ez év tavasza óta.

A megállapodás legfontosabb része az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójához kapcsolódik. Ezért is döntött úgy a két intézmény vezetősége, hogy a Lady Budapest című előadás sajtótájékoztatóját a Magyar Nemzeti Múzeum REJT/JEL/KÉPEK ’56 – A forradalom titkos művészete című időszaki kiállításában helyezi, a történelem, a képzőművészet, az irodalom, a zene együttes interpretációjában emlékezve a forradalom hőseire, eseményeire.

Történelem + képzőművészet:
A REJT/JEL/KÉPEK ’56 – A forradalom titkos művészete című kiállításában a művészeti alkotások ezúttal a történelem szolgálatában állnak, történeti forrásként mutatkoznak be. A forradalom alatt, vagy annak hatására születtek, a Kádár-korszakban, majd egészen napjainkig, de mégis jórészük a rendszerváltásig rejtve maradt. A kiállításban híres képzőművészek alkotásai kerültek nyilvánosság elé, köztük a Magyarországon eddig soha nem látott Chagall kép, vagy éppen Szalay Lajos grafikái – akit maga Pablo Picasso a világ legjobb grafikusának tartott.

Irodalom + zene: A Tábori György, Utazás című regénye alapján készült előadás, Kocsák Tibor és Miklós Tibor Lady Budapest című musicalje, október 21-én debütál Somogyi Szilárd rendezésében. A Budapesti Operettszínház ezzel a különleges bemutatóval tiszteleg az 1956-os forradalom és szabadságharc 60.évfordulója előtt.

nemzetiesoperettszinhaz 2

Az együttműködés célja, hogy a két intézmény közös jegyár- és bérletkonstrukciója minél nagyobb tömeget szólítson meg ezzel a kezdeményezéssel.
A kezdeményezés részleteiről a két intézmény honlapján lehet majd tájékozódni, de kiemelve néhányat közülük:
A Lady Budapest előadásra szóló színházjeggyel rendelkező látogatóknak a kiállításra 50 %-os kedvezményes belépési lehetőséget biztosít a Múzeum. Ezt a gesztust viszonozva a kiállítás belépőjegyét felmutatva az Operettszínház 15 %-os kedvezményt ad a Lady Budapest produkció 2016-2017-es évadban lévő előadásaira szervezett csoportjai ingyenesen nézhetik meg a kiállítást, ugyanígy az Operettszínházban most debütáló (kifejezetten az együttműködésre létrehozott) Történelmi Bérletsorozathoz kapcsolódóan a Múzeum ingyenes lehetőséget ad a bérlettel rendelkező látogatóknak 1-1 kiállítás megtekintésére.
A Múzeumok Majálisa, a Múzeumok Éjszakája után az Operettszínház művészeivel a kiállítás finisszázsában ismét találkozhatnak majd a látogatók a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Szerző: László Martyin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top