Ring Magazin

Vasárnap, 2020. Február 23.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Banksztori

E-mail Nyomtatás PDF

4636584 malac takarékosság illusztráció aranyos kicsi disznó
Az FHB bírósághoz fordul a jegybanki bírság miatt

    Budapest, 2016. június 10., péntek (MTI) - Az FHB Jelzálogbank nem ért egyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) több mint 100 millió forintos bírságot megállapító határozatával, ezért élni kíván a bírósági felülvizsgálat lehetőségével - közölte a bank a BÉT honlapján pénteken.

    Leszögezték, hogy a bankcsoport törvényesen, a jogszabályok által előírt módon, prudensen, az MNB folyamatos felügyelete mellett működik, és jelezték, hogy nem válaszolnak a "találgatásokat, rágalmakat, pletykákat tartalmazó cikkekre és megjegyzésekre".
    Közölték azt is, a héten a nyomozó hatóságok arról tájékoztatták a társaságot, hogy ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak, amelynek során az FHB-bankcsoportot is megkeresték. A bankcsoport vezetése mindenben együttműködik a rendőrség munkatársaival - jegyezték meg.
    A jegybank kedden jelentette be, hogy 105 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki az FHB Jelzálogbank Nyrt.-re tiltott piacbefolyásolás miatt, és személyi felelősségrevonási eljárást is indított, miután az MNB szerint a hitelintézet a 2012. december 20-án kibocsátott eurókötvényeinek jegyzésével kapcsolatban félrevezető információt tett közzé.
    Az FHB közleményében kitérnek arra, hogy a szövetkezeti hitelintézetek integrációjával összefüggő jogszabályok napokban jóváhagyott változtatásai a szövetkezeti integráció működését, így az FHB-bankcsoport integrációs tagjainak szabályozási környezetét lényegesen átalakították.
    Rámutatnak: az integrációs törvény változásai az FHB helyzetét csak csekély mértékben érintik, hiszen az MNB, az integrációba történt belépés óta is egyedileg és folyamatosan vizsgálja az FHB-csoport összevont felügyelet alatt álló tagjait. Az FHB a szövetkezeti hitelintézeti integráció és a garanciaközösség tagjaként az ország második legnagyobb pénzügyi csoportjának része, amelynek egységét a törvény módosítása tovább erősíti.
    A bankcsoport stratégiájában és működésében nem tervez változást: továbbra is a család bankja, emellett egyre jelentősebb szereplő a kis- és középvállalati piacon. Az integráció többi tagjával együttműködve az országban az elsők között nyíltak meg az MFB Pontok az FHB fiókokban, amelyek kiváló lehetőségeket kínálnak új ügyfélkapcsolatok kialakítására.

MTI 2016. június 10.

Mentés


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 48 vendég böngészi

bav logo kicsi banner