Close

Iszlám Állam – A Facebookon fenyegettek meg egy amerikai katonát

Fenyegető üzeneteket kapott a Facebookon fiával együtt egy, az amerikai légierőnél szolgáló katona, miután az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet arra szólította fel követőit, hogy a közösségi médián keresztül vegyék célba a fegyveres erők tagjait – közölte híroldalán kedden a Fox News amerikai hírtelevízió.

A Fox News a katonai hírszerzés egy közleményére hivatkozva jelentette: az IÁ arra mozgósít, hogy a közösségi média segítségével szimpatizánsaik azonosítsák be a fegyveres erőkben szolgálók családtagjait, kutassák fel otthonaikat és mészárolják le őket. A haderő parancsnoksága éberségre szólította fel a katonákat és arra, hogy szűkítsék az internetes profiljukhoz való hozzáférést.

A televíziónak egy elhárító elmondta, hogy a légierő egyik katonája – aki felvételeket töltött fel a Facebookra az IÁ elleni légicsapásokról – és annak tizenéves fia szeptember végén dzsihadista tartalmú fenyegető üzenetek áradatát kapta. A megfélemlítésnek szánt üzenetek küldését a Twitteren hangolták össze az akció részvevői.

Forrás: MTI, kép: thedrum.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top