Ring Magazin

Szerda, 2018. Augusztus 15.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód
TÁPLÁLKOZÁS

4 gombajó finomság

4 gombajó finomság

Nem csak az erdő-, városban parkjáró embernek mutatja meg gyönyörű aranybarna színeit a természet, de a konyhában tüsténkedőnek is, ha a gombát választja alapanyagul.

Zöld fűszeres gomba mozzarellával - 4 személyre

* 8 szelet baguette * olívaolaj * 1 gerezd fokhagyma * só * frissen őrölt bors * 4 dkg vaj * 40 dkg matsutake (vagy más erdei gomba) * 2 ág rozmaring * 3 evőkanál frissen aprított zsálya * 25 dkg bivalymozzarella

A sütőt grillfokozaton előmelegítjük 200 Celsius-fokra. A kenyereket megkenjük olívaolajjal, majd bedörzsöljük fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben aranybarnára sütjük. Egy tűzálló edényben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a félbevágott gombát, a rozmaringot és a zsályát, majd sózzuk, borsozzuk, és öt perc alatt aranybarnára pirítjuk. Rátesszük a szeletekre vágott mozzarellát, majd néhány percre betesszük a sütőbe, hogy ráolvadjon a sajt. Fokhagymás pirítóssal tálaljuk.


Gombás kalács karamellizált hagymával - 6 személyre

* 10 dkg vaj * 2 gerezd fokhagyma * 2 evőkanál+6 ág kakukkfű * só * frissen őrölt bors * 6 szelet kalács * 6 nagy gomba
A karamellizált hagymához: * ½ evőkanál olívaolaj * 2 lila hagyma * 1 evőkanál cukor * 2 evőkanál balzsamecet

A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük az összehúzott fokhagymával és a kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, majd a felével meglocsoljuk a kalácsszeleteket, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük. A gombafejeket a kalácsok tetejére helyezzük, ráteszünk egy-egy ág kakukkfüvet, majd meglocsoljuk a maradék vajjal, és 15-20 percig sütjük, míg a gomba meg nem puhul. Közben olívaolajon fonnyasztani kezdjük a karikára vágott hagymát, majd néhány perc után hozzáadjuk a cukrot és a balzsamecetet, és puhára pároljuk. A gombás kaláccsal tálaljuk.

Gombás hagymaleves sajtos pirítóssal - 4 személyre

* 5 dkg vaj * 20 dkg csiperke * 4 lila hagyma * 1 l marhahúsalaplé * 8 szelet rusztikus kenyér * olívaolaj * 10 dkg kék sajt

A vajat nagy lángon megolvasztjuk, hozzáadjuk az összeaprított gombát, 2 percig pirítjuk, majd lejjebb vesszük a lángot, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, és 5-8 perc alatt puhára pároljuk. Felöntjük az alaplével, és addig forraljuk, amíg kissé be nem sűrűsödik (kb. 10 perc). A kenyérszeleteket egy tepsibe fektetjük, a tetejüket megkenjük olívaolajjal, majd a sütő grillfokozatán 2-3 percig pirítjuk. Megszórjuk a kék sajttal, és a leves mellé tálaljuk.


Oregánós-gombás pita - 4-6 személyre

* 2 evőkanál olívaolaj+a tetejére * 10 dkg csiperke * 15 dkg szárított vargánya * 2 gerezd fokhagyma * só * frissen őrölt bors * 4-6 pita vagy kisebb tortilla * 30 dkg mozzarella * 2 ág friss oregánó

Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a kétféle gombát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd 3-4 percig pirítjuk. A gombás keveréket a pitákra kanalazzuk, rátesszük a felszeletelt mozzarellát, és megszórjuk az összeaprított oregánóval. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk, és 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Szeletekre vágva tálaljuk.

 
ÉLETMÓD

Vad horgolók klubja

Vad horgolók klubja

 

A vad horgolók klubja - ezen a rendhagyó, sokat sejtető derüs címen indította el új klub foglalkozásait a budapesti Barabás Villa, kult...

ÉLETMÓD

Egy női igen a női nemre

Egy női igen a női nemre

 

Nőkérdés, a nő kérdés, és a nő kérdéses - mindez egyben igaz Fajgerné Dudás Andrea művészetére. Évek &oac...

ÉLETMÓD

Isten veled Louise

Isten veled Louise

 

"Forgass olyan gondolatokat a fejedben, amelyek jókedvre derítenek. Tégy olyan dolgokat, melyektől jól érzed magadat. Lépteid kövessék ...

TÁPLÁLKOZÁS

Banános feketeáfonya-fagylalt

Banános feketeáfonya-fagylalt

Hozzávalók 2-4 személy részére:
2 érett banán, 200 g fagyasztott fekete áfonya

Az érett banánt meghámozzuk és 1 c...

ÉLETMÓD

Hogy a világ egy jobb hely legyen ...

Hogy a világ egy jobb hely legyen ...

Isten hozott a világban! Anyukád és én nagyon izgatottak vagyunk - írta második kislányának születése alkalmából &o...

TÁPLÁLKOZÁS

Paradicsomot mértékkel, áfonyát viszont bátran ehetnek a világ legjobb labdarúgói

Paradicsomot mértékkel, áfonyát viszont bátran ehetnek a világ legjobb labdarúgói

Paradicsomot csak mértékkel, szárított marhahúst, áfonyát, gránátalmát és görög joghurtot viszont bát...

ÉLETMÓD

Életszünet a karrierben

Életszünet a karrierben

 

Életszünet, karrier-szünet - többféle fogalom és magyarítás már létezik rá, de még magyarázatot ig&eacut...

OTTHON

Modern virágtartó

Modern virágtartó

Egy kis furfanggal élettel tölthetünk meg egy-egy szobarészletet. Alakítsuk szabadon a színeket és formákat enteriőrünk hangulatáho...

TÁPLÁLKOZÁS

Kakukkfüves, dagasztás nélküli kenyér

Kakukkfüves, dagasztás nélküli kenyér

Hozzávalók 450 g kenyérliszt (BL80), 350 ml víz, 1 evőkanál friss vagy szárított kakukkfű, 1 mokkáskanál szárított &ea...

ÉLETMÓD

Szépség az ódon Velencében

Szépség az ódon Velencében

 

A világhírű lakberendező, Kathryn Ireland és családja dinamikusan él. Szereti a vidám, könnyed színeket, a mozgalmasságot, a f&e...

TÁPLÁLKOZÁS

Depressziót okozhat a férfiaknál a túl sok cukor fogyasztása

Depressziót okozhat a férfiaknál a túl sok cukor fogyasztása

A túl sok cukrozott üdítőital, sütemény és más édesség fogyasztása növeli a depresszió kockázatát f&eac...

TÁPLÁLKOZÁS

Riasztóan elterjedt az elhízás az iparilag fejlett országokban

Riasztóan elterjedt az elhízás az iparilag fejlett országokban

Riasztóan elterjedt az elhízás az iparilag fejlett országokban, az Egyesült Államokban, Új-Zélandon, Izlandon és Görögorsz&a...

Oldal 6 / 146

Migráció-szürreál

Rab Irén a göttingeni egyetem finnugor tanszékének lektoraként Németországban élte a magyarok megszokott, rendszeres külföldi életét az egyetem, a könyvtár, az uszoda és az általa alapított helyi „magyar klub” remekül szervezett kulturális rendezvényei között. Élte dolgos hétköznapjait és a kedves egyetemi város mindennapi életét, kerékpározott, kutyát sétáltatott, szívesen társalgott a szomszédokkal...
De egy napon hirtelen valami megváltozott, a szavak és mondatok a göttingeni polgárok szájában mintha szögletessé váltak volna ( a magyarral szemben ) és bár maradt a szokvány mosoly, mégis növekedett a távolság közte és a város lakói között. Valami nem stimmelt (es stimmt aber nicht!) a kedélyes egyetemi város és a kínjukban kerítést építő magyarok helyi képviselője, vagyis önmaga (Rab Irén) között...
Egy lebilincselő könyv, Európa változásairól, tényekkel és humorral, Rab Irén: Helyzet van című kötete

A RING arca

Hogyan indult, hova jutott el, s melyek a legfontosabb értékei?

Tisztelt Olvasóink! Kedves Barátaim!

A ringmagazin.hu értékelvű közéleti, gazdasági, kulturális portál fejlesztésén gondolkozva, fontosnak tartok egy rövid visszapillantást, annak a tisztázását, hogy honnan indultunk, hova jutottunk el és melyek azok az értékek, amelyeket a jövőben is meg kell őriznünk. Szükségesnek tartom ezt abból a megfontolásból is, hogy másoknak is lehetőséget adjak a véleményeik, javaslataik elmondására.

A teljes cikk itt olvasható! 

Megjelent az A Mi Otthonunk júliusi száma

cimlap 2018julius 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 487 vendég böngészi

bav logo kicsi banner