Ring Magazin

Szombat, 2018. Január 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Programajánló
PROGRAMAJÁNLÓ

Sokrétű kínálat üdvözli az ideérkezőket

Sokrétű kínálat üdvözli az ideérkezőket

Elbűvölő programkínálat, számos újítás

Az ország egyik legjelentősebb mezőgazdasági szakvására huszonharmadik alkalommal várja augusztus 12. és 14. között a szakmai közönséget és a vásárlátogatókat. Idén a helyi termékek bemutatása lesz a rendezvény középpontjában.

A szervezők idén számos újdonsággal várják mind a gazdálkodókat, mind a vásárlátogatókat. Ebben az évben sok olyan kiállító lesz, aki most először jelenik meg a Szentlőrinci Gazdanapokon. A kiállítók száma az idei évben is meghaladja a 350-et.

Amiben mindig is erős volt a kiállítás, a különféle erő- és munkagépek, mezőgazdasági technológiák, melyeket idén közel 60 kiállító mutat majd be. A tavalyihoz képest még nagyobb számban mutatkoznak be a helyi termékek és a helyi termelők, idén megközelítőleg 50 standon, melyek a kiállítás több pontján lesznek megtekinthetők. A kiállított termékek helyben megvásárolhatók!

A korábbi években megismert „Őshonos udvarban” idén is lesz magyar szürkemarha, bivaly és parlagi szamár, őshonos juh- és baromfifajták, ami 10 kiállító áldozatos munkájának köszönhető. Hidegvérű lovakat a Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület 9 tenyésztője mutat be, és egyéb gazdasági állatfajtákat is látni lehet majd (juhokat, lovakat és húshasznú szarvasmarhákat), melyeket további 7 kiállító mutat be.


Idén számos újítás és először látható program várja az érdeklődőket a Szenlőrinci Gazdanapokon. 
A népszerű kisállat-kiállítás idén ismét nagyon fajtagazdag lesz. Kiállítói: 11 baromfitenyésztő, 22 díszbaromfi-tenyésztő, 7 víziszárnyas- tenyésztő, 27 nyúltenyésztő, 31 galambász és további 5 cég mutatkozik még be mellettük termékeivel és szolgáltatásaival.

A szántóföldi növénytermesztés a gazdakörökhöz kapcsolódóan kerül idén fókuszba: mezőgazdasági vállalkozók és cégek, a gazdakörök tagjai, 10 kiállító termékei reprezentálják a napi mezőgazdálkodást. Ezek mellett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Baranya Megyei TESZÖV és partnerszervezetei is bemutatkoznak, és több külföldi kiállító is érkezik négy országból. Emellett az idei kiállításon külön figyelmet fordítottak arra, hogy minél több családi gazdaság, egyéni gazdálkodó vehessen részt a vásáron, éppen ezért idén a tavalyinál nagyobb területen állíthatnak ki.

Idén elsőként látható a szántóföldi gép- és technológiai bemutató, hat hazai és egy szlovák cég részvételével. Különféle erőgépek és kapcsolt technológiák bemutatását tekinthetik majd meg az érdeklődő gazdák.

A „Baranya udvar” idén új megjelenési formát kap. A tavaly elindított program továbbfejlődött, s az idei évben nemcsak a baranyai tájfajta tyúk és nyúl, hanem a megyei értéktárba került programok is szerepelnek benne, s emellett kézművesek és a gasztronómia szereplői is teret kapnak majd, finom ételekkel és borokkal.

A Kistermelők Házában sorra kerülő szakmai napon szó lesz a pályázati úton elnyerhető, a vidékfejlesztést szolgáló forrásokról, a Rövid Ellátási Láncról, az élelmiszerbiztonságról, a kistermelők által előállított élelmiszerek értékesítéséről. Emellett szó lesz a tudatos fogyasztói magatartás fontosságáról, s annak mind szélesebb körben történő megismertetéséről, a civil kezdeményezések szerepéről, de a földrajzi áruvédjegy kérdése is terítékre kerül. Az elmúlt esztendőhöz hasonlóan a szakmai nap keretében ismét bemutatkozási lehetőséget kap öt kistermelő is.

A versenyzést kedvelők ismét élvezhetik a Szentlőrinci Vágtát és a Díjugrató versenyt. A verseny fókuszában a magyar fajták állnak, a felvezetésében pedig nagyobb teret kap a hagyományőrzés.

További információért és a részletes programért látogasson el a Szentlőrinci Gazdanapok weboldalára!

http://bmvk-gazdanapok.eu/

Forrás: Szentlőrinci Gazdanapok 2016. augusztus 04.

 
PROGRAMAJÁNLÓ

„Gottardo 2016”

„Gottardo 2016”


A világ leghosszabb vasúti alagútjáról, a Gotthard Bázisalagútról nyílt kiállítás  Budapesten a Ganz &Aacu...

PROGRAMAJÁNLÓ

XXII. Jász Világtalálkozó

XXII. Jász Világtalálkozó

Húsz év után ismét Jászárokszállásra hív Lehel kürtje, a XXII. Jász Világtalálkozóra. A jász...

PROGRAMAJÁNLÓ

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Július második hétvégéjén 32. alkalommal rendezik meg az 1335-ös hármas királytalálkozónak emléket áll&iac...

PROGRAMAJÁNLÓ

Idén 50 éves a debreceni virágkarnevál

Idén 50 éves a debreceni virágkarnevál

Idén 50 éves Debrecen legismertebb nyári nagyrendezvénye, a virágkarnevál, az évfordulót kilencnapos fiesztával ünneplik &ndash...

PROGRAMAJÁNLÓ

Megnyílt Modigliani első nagyszabású hazai kiállítása

Megnyílt Modigliani első nagyszabású hazai kiállítása

Megnyílt a Modigliani olasz festőművész életművét bemutató első nagyszabású magyarországi kiállítás kedden Budapesten,...

PROGRAMAJÁNLÓ

Megnyílt a tihanyi Levendula Fesztivál

Megnyílt a tihanyi Levendula Fesztivál

Koncertek, színházi előadások és gyermekprogramok várják a látogatókat a június 24-én kezdődő és vasárnapig tar...

PROGRAMAJÁNLÓ

Múzeumok éjszakája Eplényben

Múzeumok éjszakája Eplényben


Június 25-én az eplényi libegő hosszabbított nyitva tartással hajnali 2-ig üzemel majd. Így lehetőség nyílik egy kis felfrissül&e...

PROGRAMAJÁNLÓ

Szentjánosborgár túrák Eplényben

Szentjánosborgár túrák Eplényben


Június 22-től június 29-ig, esténként Szentjánosbogár túrákat szerveznek az Eplényi Libegőnél. A túrák minden e...

PROGRAMAJÁNLÓ

Felcsendülnek Cseh Tamás és a Kex dalai

Felcsendülnek Cseh Tamás és a Kex dalai

Cseh Tamás és a Kex együttes dalai is felcsendülnek szombaton a Cseh Tamás Archívumban. A koncerten Másik János és zenésztá...

PROGRAMAJÁNLÓ

Ozora és a puszta Illyés Gyula szemével

Ozora és a puszta Illyés Gyula szemével

Állandó kiállítás nyílik Ozorán a Forster Központ által felújított régi Nagyvendéglő barokk épü...

PROGRAMAJÁNLÓ

Történelmi várjátékokat rendeznek Füleken

Történelmi várjátékokat rendeznek Füleken

Történelmi várjátékokat rendeznek a szlovákiai Füleken szombaton és vasárnap - tájékoztatta az MTI-t a szervező Fülek...

PROGRAMAJÁNLÓ

Éjjel-nappal gasztroélmény – Foglaljon asztalt az ország legkisebb éttermébe!

Éjjel-nappal gasztroélmény – Foglaljon asztalt az ország legkisebb éttermébe!

Szívesen kóstolna olyan különleges ízkombinációkat, mint az Angus steak sült csicsókával és édesburgonyával, a...

Oldal 8 / 118

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 1311 vendég böngészi

bav logo kicsi banner