Ring Magazin

Hétfô, 2017. November 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Programajánló
PROGRAMAJÁNLÓ

Gyereknap - Változatos programok a hétvégén Budapesten

Gyereknap - Változatos programok a hétvégén Budapesten

Gyereknap alkalmából változatos, ingyenes programokkal várják Budapesten számos helyszínen a gyerekeket szombaton és vasárnap.

A Városligetben a Nemzetközi Gyerekmentő Szolgálat kétnapos, ingyenes rendezvényén 39 helyszínen és 3 színpadon zajlanak a programok. A kis Napozóréten Gubás Gabi, az Aranyszamár Színház, a Réparetekmogyoró Társulat lép fel, de a gyerekek láthatnak katonazenekart, mazsorett bemutatót, interaktív lufihajtogató bohóc showt is a New Dance World és az Angel Dance tánccsoport, a BlinkyBall Kid-Ball csoport, Malek Andrea, a Madách Musical Táncművészeti Iskola és Szakközépiskola és a MintaPinty produkciója mellett.


A Nemzetek utcájában 42 ország nagykövetsége és kulturális intézete mutatja be az európai és távolabbi kultúrák népszokásait, hagyományait, az Országgyűlés gyermeknapi sátraiban pedig rajz- és színező versennyel, kirakós játékkal, fotózással és kvízkérdésekkel készülnek. A Készenléti Rendőrség interaktív díszelgési bemutatót tart, a Magyar Honvédség katonai rendész bemutatóval valamint érdekes előadásokkal, fegyver- és harckocsi mustrával várja az érdeklődőket a Királydombnál. Ezen kívül lesznek érdekes fejtörők és focikupa az OTP sátránál, a Mercedes Benz MobileKids programja pedig a biztonságos közlekedés fontosságára figyelmeztető játékokkal készül a 4-10 éves korosztály számára.


Szombaton a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjébe a Pagony kiadó várja a családokat, akik egy táncházzal kezdhetik a napot, majd együtt nevethetnek a kuflikkal, játszhatnak Döncivel és varázstakarójával, amelyeket a Budapesti Bábszínház művészei visznek el. Bemutatkozik egy cirkuszi-színházi előadással Petya és Tulipán, de Rumini kalandjainak is részesei lehetnek a résztvevők felolvasószínházi formában. Lesz filmvetítés, tánc, foci és kézműves foglalkozás is.
Vasárnap a Közlekedési Múzeum Műszaki Tanulmánytárában kiderül, hogyan készültek a családi fotók száz évvel ezelőtt, mit tettek hozzá a magyarok a fényképészet fejlődéséhez, ki és hogyan találta fel az első írógépet. A múltba nézve megelevenednek az egykor volt Duna hidak és a város száz évvel ezelőtti mindennapjai is, a gyerekek pedig az írás világában merülhetnek el őseink íróeszközeinek kipróbálásával.
Rengeteg kisgyermek álma is valóra válhat a gyermeknapon: a katasztrófavédelem idén is megnyitja a tűzoltószertárak kapuit, ezúttal az ország 283 pontján várják vasárnap a tűzoltók a gyermekeket és minden érdeklődőt. A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes tűzoltó egyesületek is fogadják az érdeklődőket változatos programokkal, bemutatókkal.


A Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjében vasárnap koncertek, kalandpark és kézműves foglalkozások várják a látogatókat. A Kert színpadon A malacon nyert királylány című bábelőadás elevenedik meg a Majorka Színház előadásában, délben a Forrás Néptáncegyüttes táncos lábú fiataljai adnak műsort, a Csurgó Zenekar tolmácsolásában pedig mai gyermekjátékokat és népdalokat hallhatnak a gyerekek. Ezt követi a Kutyakölkök táncegyüttes előadása, akik néptáncra épülő, táncszínházi elemekkel színezett produkciót adnak elő, de látható lesz még a Netz produkció interaktív családi örömzenés-örömtáncos produkciója is. A koncertek sorát a MintaPinty Zenekar műsora zárja.
A Néprajzi Múzeum Betlehem - "nagy dolgok a jászolnál történnek" című időszaki kiállításában Karácsony Gáspár naplója segíti a gyerekek útját távoli városok és furcsa tárgyak között, de lesz regösének-hallgatás és a résztvevők megismerkedhetnek a betlehemezés hagyományával is. Kreatív néprajzolás címmel a fiataloknak és felnőtteknek készül programmal az intézmény: egy képzeletbeli utazáson izgalmas történet szereplői lehetnek, miközben szemük előtt, lépésről lépésre rajzolódik ki majd saját tükörképük, amelyet a foglalkozás végén akár el is készíthetnek a kiállítás foglalkoztató terében. A programok mellett egész vasárnap népi játékok, tojásgurítás, kukoricacsuhéj-fonás várja a gyerekeket.


Az Európa Pontban Analóg szülők, digitális gyerekek címmel szerveznek programot, amelyen a gyerekeket izgalmas mesenyomozásra, firkálásra, várják, vagy a Mókatér alkotóházában készíthetnek képeket és díszeket. Eközben a szülőkkel arra keresik a szervezők a választ, hogy a digitális világ hogyan alakítja át a gyerekek könyvhöz, olvasáshoz fűződő viszonyát. A programot a Kompánia Színházi Társulat Lackfi János Paradicsomleves betűtésztával című megzenésített verseskötet koncertje zárja.
A József Attila Színház vasárnapi kölyökmatinéján a bohócprogram mellett rajzversennyel, közös tornával és ügyességi vetélkedőkkel várják a kicsiket és nagyokat. A kalandos gyereknapi utcabál házigazdái a színház társulatának tagjai lesznek. Látható lesz a színház repertoárjában szereplő két gyerekelőadás rövidített változata, a Babszem Jankó és a Nyuszi ül a hóban is, továbbá ízelítőt adnak a jövő évadban bemutatásra kerülő Füttyös kalandjai című mesejátékból is. A napot a társulat tagjainak koncertje zárja.
A Gozsdu Udvarban szintén vasárnap gyermekzumba várja a kicsiket, de lesz kézműves foglalkozás, arcfestés, játéksarok, zenés torna, trambulin és kisállat simogató is.
A Civilek a Palotanegyedért Egyesület megrendezi a II. Bródy-pikniket a Bródy Sándor utca-Gutenberg tér határolta területre összpontosítva, ahol többek közt óriásbuborék show, bűvészsuli, épülettörténeti séta, valamint koncertek és táncbemutatók várják a látogatókat.

MTI

 
PROGRAMAJÁNLÓ

Kincskeresés Eplényben

Kincskeresés Eplényben

Idén május 21-én, szombaton lesz a Felfedezők Világnapja.

PROGRAMAJÁNLÓ

Idén utoljára lesz sörfesztivál a budai Várban

Idén utoljára lesz sörfesztivál a budai Várban

Az idei lesz június 2. és 4. között az utolsó sörfesztivál, melyet a budai Várban rendeznek meg, az ezt követő években más hel...

PROGRAMAJÁNLÓ

Madarak és fák napja a Budakeszi Vadasparkban

Madarak és fák napja a Budakeszi Vadasparkban

2016. május 14-én, szombaton különleges programokkal várja látogatóit a Budakeszi Vadaspark.

PROGRAMAJÁNLÓ

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllőn

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllőn


2016. május 18-22. között immár második alkalommal rendezik meg Gödöllő szívében a Nemzetközi Természetfilm Fesztivált.

PROGRAMAJÁNLÓ

Megnyílt a Budakeszi Kalandpark Tanösvény

Megnyílt a Budakeszi Kalandpark Tanösvény


Április 22-én, a Föld Napján adták át a Budakeszi Vadaspark főbejárata közelében található Kalandpark Tanösvén...

PROGRAMAJÁNLÓ

Blahalouisiana lemezbemutató koncert az A38-on

Blahalouisiana lemezbemutató koncert az A38-on

Hazánk egyik legkedveltebb klub - és fesztiválzenekara elkészítette első nagylemezét . A 2012-ben útjára indult Blahalouisiana az elmúlt évek...

PROGRAMAJÁNLÓ

Haegeum?

Haegeum?

A címben említett szó egyáltalán nem hangzik ismerősen errefelé, azonban egy koreai hangszert takar, amelynek egyik legismertebb művésze lép fel április 25-én a Budapest Music Centerben.

PROGRAMAJÁNLÓ

Design szabadon – WAMP áprilistól az Erzsébet téren

Design szabadon – WAMP áprilistól az Erzsébet téren

Óriási várakozás előzi meg az első szabadtéri WAMP design vásárt, hiszen a hosszúra nyúlt szürke napok után már m...

PROGRAMAJÁNLÓ

Ötkukás Játékok - a sport és a szelektív hulladékgyűjtés jegyében

Ötkukás Játékok - a sport és a szelektív hulladékgyűjtés jegyében

Első alkalommal szervezte meg Ötkukás Játékok rendezvényét az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) 2...

PROGRAMAJÁNLÓ

Napkelet kiállítás

Napkelet kiállítás

Április 20-án, szerdán, 18 órakor a NAPKELET c. kiállításunkhoz kapcsolódva Somosi Rita művészettörténész besz&ea...

PROGRAMAJÁNLÓ

Fesztiválok és gasztroélmények a Közép-Dunántúlon

Fesztiválok és gasztroélmények a Közép-Dunántúlon


A közép-dunántúli régió nyolc fesztiválja mutatkozott be a Magyar Turizmus Zrt. Közép-dunántúli Regionális Marketin...

PROGRAMAJÁNLÓ

Tájházak Napja 2016

Tájházak Napja 2016

Április 23-24-én rendezi a Magyarországi Tájházak Szövetsége a Tájházak napja című országos rendezvénysorozat&aac...

Oldal 9 / 117

Csokoládé

A csokoládé - szenvedély. Szenvedély fogyasztani. Szenvedély készíteni. Szenvedély árulni is. Pelle Csilla szenvedélyből és szenvedéllyel nyitotta meg kis üzletét 14 évvel ezelőtt Szentendrén, a belvárosban. Az Édeni Édességek Boltja, ahol mindenből árad a csokiillat és a harmónia, 2017-ben másodszor nyerte el az Év üzlete rangos díjat. Gratulálunk! A tulajdonos legújabb büszkeségei a most érkezett, világhírűvé lett MAGYAR csokoládék (képeinken)

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 843 vendég böngészi

logo negyzetes goourmet