Ring Magazin

Vasárnap, 2018. Február 25.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Európai Unió

Európai Unió

Hír és háttér - Európai Unió

Az országértékelések betiltását tervezi az Európai Unió

Az országértékelések betiltását tervezi az Európai Unió
A destabilizáló hatásoktól tartva az országértékelések betiltását tervezi az Európai Unió - értesült a Financial Times Deutschland.

    A német üzleti napilap csütörtöki tudósítása szerint egy erre vonatkozó tervezet fekszik a belső piaci biztos, Michel Barnier asztalán. A bizalmas dokumentumban a biztos javasolja: az Európai Unió új tőkepiaci felügyelete, az ESMA kapjon felhatalmazást az egyes országok fizetőképességével kapcsolatos értékelések "átmeneti" leállíttatására.
    A bizottság - mint a német lap írta - abból indul ki, hogy ez védené leginkább a pénzügyi támogatásra szoruló országok érdekeit. A tilalom ugyanis megakadályozhatná, hogy egy értékelés a lehető legrosszabb pillanatban negatív következményekkel járjon az adott ország pénzügyi stabilitására és destabilizáló hatást gyakoroljon a világgazdaságra.
    A Financial Times Deutschland emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban a különböző hitelminősítő intézetek értékelései a politikusok, sőt közgazdászok körében is heves bírálatokat váltottak ki. A szóban forgó hitelminősítőkkel szemben azt a vádat fogalmazták meg, hogy az egyes országok helyzetét helytelenül értékelték, és "ítéleteikkel" csak a válság éleződéséhez járultak hozzá. Az immár rendszeressé vált leminősítések pedig a pénzpiacokon zavart és nyugtalanságot váltottak ki.
    Barnier - mint a lap  írta - osztja azt a nézetet, amely szerint a hitelminősítők értékelése nem mindig a valós képet tükrözi, és ezért sürgeti a betiltás lehetőségét.
 
Forrás:kpl/gkv MTI 
 
Hír és háttér - Európai Unió

Büntetlen maradhat-e egy jogállamban egy európai uniós államban példátlanul brutális és tömeges terrorcselekmény-sorozat?

Orbán Viktor kormányfő 2010. június 11-én nevezte ki Balsai Istvánt miniszterelnöki megbízottá, azzal a feladattal, hogy hozzájáruljon annak felderítéséhez, kik a 2006. október 23-i rendőri bruta...
Hír és háttér - Európai Unió

Európai uniós támogatással folytatódik a horvát-magyar határ aknamentesítése

Októberben folytatódhat európai uniós támogatással az aknamentesítés a horvát-magyar határon, az erről szóló szerződést Tomislav Karamarko horvát belügyminiszter és Simó Balázs, a közös program m...
Hír és háttér - Európai Unió

Nyílt levél az Európai Unió és az Európa Tanács emberi jogi biztosaihoz

Nyílt levél az Európai Unió és az Európa Tanács emberi jogi biztosaihoz
Az egykori magyar demokratikus ellenzék részvevőinek nyílt levele az Európai Unió és az Európa Tanács emberi jogi biztosaihoz a magyarországi vallásszabadság elnyomásáról:
 
 
Hír és háttér - Európai Unió

Az Európai Unióból jöhet segítség a devizahiteleseknek

Az Európai Unióból jöhet segítség a devizahiteleseknek

Az eladósodott magyar devizahiteles családok nem profitálnak úgy az Európai Unió pénzügyi mentőcsomagjaiból, mint az euróval rendelkező országok hitelesei. Az Európai Unió átfogó intézkedései nél...

Oldal 6 / 7

Megjelent az A Mi Otthonunk februári száma

 amio ujsz 

Bővebben a Életmód rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 1581 vendég böngészi

bav logo kicsi banner