Ring Magazin

Szerda, 2018. Szeptember 26.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Tudomány
TUDOMÁNY

Egységben a mobilerő

Egységben a mobilerő

Jövőre, az EU által tavaly megszavazott döntés értelmében, egységes mobiltöltőket fognak gyártani. Az indítványt az összes nagy gyártó (Motorola, Apple, LG, NEC, Qualcomm, RIM, Samsung, SonyEricsson, Nokia, Huawei, Texas Instruments) elfogadta.

Az Európai Unió tavaly júniusban szavazta meg ezt az újítást, így az üzletekben 2011-től már töltő nélkül lesznek beszerezhetőek a mobiltelefonok. A megegyezés értelmében létrehoznak egy normát, ami szerint az új mobilkészülékeknek a standard micro-USB bemenetet kell használniuk a töltők és a mobilok közti kompatibilitása érdekében.

 
TUDOMÁNY

Bibliai törvények kerültek elő Hammurapi korából

Bibliai törvények kerültek elő Hammurapi korából

Izrael területén Hammurapi babiloni uralkodó 3700 évvel ezelőtti uralkodásával egyidős, kőbe faragott törvénykönyvrészletek kerültek elő.
Az Izrael északi részén található egykori Hácór területén ...

TUDOMÁNY

A palesztin kérdés; az arab-izraeli konfliktus története 2.

A palesztin kérdés; az arab-izraeli konfliktus története 2.
Az 1905-ös oroszországi forradalom leverése újabb impulzust adott a cionista mozgalomnak. Zsidók tömegei keltek útra alapvetően az Egyesült Államok felé, de sokan Palesztinát választották. A „más...
TUDOMÁNY

Abū Ḥāmid al-Ġarnāṭī és a magyarok

Abū Ḥāmid al-Ġarnāṭī és a magyarokKora középkori történelmünk érdekes és értékes forrása a granadai születésű Abū Ḥāmid Muḥammad ibn Abd ar-Raḥīm al-Ġarnāṭī l-Andalusī (1080-1169/1170) A Nyugat országai néhány csodájáról szóló vi...
Oldal 102 / 102

Megjelent A Mi Otthonunk szeptemberi száma

amio 2018szept 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 436 vendég böngészi

bav logo kicsi banner