Ring Magazin

Kedd, 2017. November 21.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Tudomány
TUDOMÁNY

Bibliai törvények kerültek elő Hammurapi korából

Bibliai törvények kerültek elő Hammurapi korából

Izrael területén Hammurapi babiloni uralkodó 3700 évvel ezelőtti uralkodásával egyidős, kőbe faragott törvénykönyvrészletek kerültek elő.
Az Izrael északi részén található egykori Hácór területén felbukkant kicsiny darabkákon található akkád nyelvű ékírásos szövegek a Biblia keletkezését is korábbra tehetik, illetve fényt deríthetnek a bibliai törvények és a korai mezopotámiai törvénygyűjtemény közötti összefüggésekre.
„A töredékekben a személyi sérülésekkel kapcsolatos szabályok találhatók, amelyekhez hasonló szabályok a híres babiloni uralkodó i.e. 18. századi törvényeiben olvashatók” – írta közleményében az ásatásokat szponzoráló Jeruzsálemi Héber Egyetem.

 
TUDOMÁNY

A palesztin kérdés; az arab-izraeli konfliktus története 2.

A palesztin kérdés; az arab-izraeli konfliktus története 2.
Az 1905-ös oroszországi forradalom leverése újabb impulzust adott a cionista mozgalomnak. Zsidók tömegei keltek útra alapvetően az Egyesült Államok felé, de sokan Palesztinát választották. A „más...
TUDOMÁNY

Abū Ḥāmid al-Ġarnāṭī és a magyarok

Abū Ḥāmid al-Ġarnāṭī és a magyarokKora középkori történelmünk érdekes és értékes forrása a granadai születésű Abū Ḥāmid Muḥammad ibn Abd ar-Raḥīm al-Ġarnāṭī l-Andalusī (1080-1169/1170) A Nyugat országai néhány csodájáról szóló vi...
Oldal 102 / 102

Csokoládé

A csokoládé - szenvedély. Szenvedély fogyasztani. Szenvedély készíteni. Szenvedély árulni is. Pelle Csilla szenvedélyből és szenvedéllyel nyitotta meg kis üzletét 14 évvel ezelőtt Szentendrén, a belvárosban. Az Édeni Édességek Boltja, ahol mindenből árad a csokiillat és a harmónia, 2017-ben másodszor nyerte el az Év üzlete rangos díjat. Gratulálunk! A tulajdonos legújabb büszkeségei a most érkezett, világhírűvé lett MAGYAR csokoládék (képeinken)

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 825 vendég böngészi

logo negyzetes goourmet