Ring Magazin

Szerda, 2017. November 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Programajánló Kultúra-szórakozás

KULTÚRA-SZÓRAKOZÁS

Programajánló - KULTÚRA-SZÓRAKOZÁS

Zenés Állatkerti Esték

 Zenés Állatkerti Esték

 

Különleges, nagyszabású könnyűzenei koncertsorozat veszi kezdetét a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Július 5-től, minden szerdán egy-egy népszerű előadót láthatnak-hallhatnak az érdeklődök az Állatkert színpadán. 

Hernádi Judit, Kern András, Malek Andrea, Geszti Péter, Budapest Klezmer Band - csak néhány név, az augusztus végéig fellépő művészek közül. A helyszín az Állat és Növénykert, Zenepavilonja lesz, amelyről kevesen tudják milyen illusztris, 150 éves múltra tekint vissza. Az Állatkert átadásának évében, 1866-ban gróf Pállffy András adományozta ezt a parknak és már az első évben számos nívós zenei rendezvénynek adott helyszínt. A Magyar Rádió innen sugározta első élő koncertjét, az 1910-es években pedig az állatkert saját szimfonikus zenekara volt állandó fellépő itt. Az 1950-es évkben mint nyári szabadtéri színpad működött, utána vszont 40 évre bezárt. Újranyitására 1990-ben került sor, a Budapest Fesztiválzenekar közremükődésével. Rendeszeressé 2002-ben váltak a programok, azóta Zenés Állatkerti Esték címen, minden évben újra megrendezik a koncertsorozatot. Idén 8 koncertre kerül sor, számos népszerű előadóval, minden szerdán este 20 óra, 20 perctől.

A nyitóelőadás július 5-én Kern András, Lövölde tér című koncertje lesz, vendégművészként fellép Hernádi Judit és Heilig Gábor. Július 12-én a Budapest Klezmer Band játszik, a vendég Tompos Kátya. Július 19-én Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra, 26-án pedig  a Sárki Péter Trió, játszik, Falusi Mariannal. Augusztusban láthatják Geszti Pétert, Széles Izával, majd Malek Andreát, a Papajazz zenekarral és Szolnoki Péterrel, valamint a Budapest Bárt. Zárásként, augusztus 23-án, Sztártesók címen jótékonysági gálát szerveznek, ahol Tóth Vera - Tóth Gabi, Vastag Csaba - Vastag Tamás és a Király testvérek, Linda és Viktor adnak nagyszabású koncertet. A koncert bevételét az Alapítvány a Budapesti Állatkertért szervezet kapja. A jegyvásárlás pontos feltételeiről és az esőnapokról a Növénykert honlapján lehet tájékozódni.

Forrás: MTI

 
Programajánló - KULTÚRA-SZÓRAKOZÁS

Idén a Tiszába csobban a WWF Nagy Ugrás

Idén a Tiszába csobban a WWF Nagy Ugrás

Több mint egy évtizedes hagyomány egy nagy, közös csobbanással ünnepelni az európai folyókat és vizesélőhelyeket. Idén ...

Programajánló - KULTÚRA-SZÓRAKOZÁS

Ünnepi Könyvhét – Nemzeti Nagyvizit

Ünnepi Könyvhét – Nemzeti Nagyvizit

„Meg kell értenünk, honnan származunk, hogyan változtunk, kik vagyunk, és miért lettünk olyanok, amilyenekké lettünk, alakulhatott v...

Programajánló - KULTÚRA-SZÓRAKOZÁS

Mezővárosi könyvcsodák

Mezővárosi könyvcsodák

Ünnepi könyvhetet és gyermekkönyvtári napokat rendeznek június 7 és 14 között Mezőtúron, az Alföld szívében! Ezen al...

Programajánló - KULTÚRA-SZÓRAKOZÁS

22. DUNA KARNEVÁL - Nemzetközi Kulturális Fesztivál

22. DUNA KARNEVÁL - Nemzetközi Kulturális Fesztivál

800 hazai és 200 külföldi művész, 37 zenei és tánccsoport, 30 órányi produkció, valamint
5 ország képviselteti magát...

Oldal 2 / 5