Ring Magazin

Szerda, 2018. Szeptember 19.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Programok Kultúra-szórakozás

KULTÚRA-SZÓRAKOZÁS

Programajánló - KULTÚRA-SZÓRAKOZÁS

Hétrétország - kulturális fesztivál

Hétrétország - kulturális fesztivál

A test mellett a léleknek is. Több, mint félszáz programmal, különleges zenei produkciókkal, kiállításokkal, színházi előadásokkal, filmvetítéssel és nyitott portákkal készülnek az Őrségben a Hétrészország "köztiválra". 

 

A nyolcnapos klasszikus összművészeti fesztivált a ruszin népzenét játszó Técsői Banda nyitja augusztus 12-én az őriszentpéteri Pajta Bisztróban - mondta el az MTI-nek Sülyi Péter, a Hétrétország rendezvénysorozat alapítója.

    Augusztus 13-án Müller Péter Sziámi AndFriends ad koncertet a Malom Látogatóközpont nagyszínpadán, előadásukban a készülő új lemezükről is bemutatnak néhány dalt. 

    

A Rendhagyó Prímástalálkozón a népzene és a világzene "nagyjai játszanak" majd augusztus 15-én, a produkcióban énekes szólisták - Herczku Ágnes és Korpás Éva - is közreműködnek. Lovasi András és barátai Véletlen címmel adnak koncertet és ugyancsak a Malom Látogatóközpontban lép fel a Ripoff Raskolnikov Band, a Terra Profonda, a HolddalaNap Zenekar, a Pajta Bisztróban pedig a Tóth Viktor Arura Trió játszik - sorolta Sülyi Péter. 

    A Bogárbálon, augusztus 19-én a Makám zenekar ad interaktív családi koncertet, míg a Pajtaszínházban a flamenco műfajait megjelenítő Alma Flamenca előadás központjában az autentikus falmenco tánc és zene áll majd. Augusztus 20-án, a köztivál zárónapján az Anima musicae kamarazenekar ad koncertet a kercaszomori Református templomban.

Kép: "1945"   c. film egy jelenete

A Hétrétország programkínálatában a zenés produkciók, pajtakoncertek mellett színházi előadások, irodalmi estek, kiállítások, gyógynövényismereti és kerékpártúrák is szerepelnek. Szalafőn, az Égig Érő Paszuly Népmeseparkban augusztus 17-én négynapos tánctábor kezdődik. A Hétrét Filmklubban egy héten át peregnek esténként a filmek, többek közt Az állampolgár, az 1945, a Brazilok, valamint a Testről és lélekről című filmeket tűzik műsorra - emelte ki Sülyi Péter.

    A Hétrétország alapítója beszélt arról is, hogy rendezvény ideje alatt az Őrség tizennyolc településén csaknem félszáz nyitott porta várja a látogatókat. A vendégek a saját túraútvonalukat követve bejárhatják az Őrséget, beléphetnek a vidéki udvarházakba, a kézműves műhelyekbe és képzőművészek műtermeibe. Megismerkedhetnek az állattartók, gazdálkodók napi munkájával, a házigazdák pedig őrségi ételkülönlegességekkel fogadják a vendégeiket.

 

Forrás: MTI

 
Programajánló - KULTÚRA-SZÓRAKOZÁS

Újabb szintipop őrület Budapesten

Újabb szintipop őrület Budapesten

A Depeche Mode bejelentette, hogy a fergeteges hangulatú, teltházas májusi stadionkoncertjük után 2018. február 2-án az együttes visszaté...

Programajánló - KULTÚRA-SZÓRAKOZÁS

Zenés Állatkerti Esték

 Zenés Állatkerti Esték

 

Különleges, nagyszabású könnyűzenei koncertsorozat veszi kezdetét a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Július 5-tő...

Programajánló - KULTÚRA-SZÓRAKOZÁS

Idén a Tiszába csobban a WWF Nagy Ugrás

Idén a Tiszába csobban a WWF Nagy Ugrás

Több mint egy évtizedes hagyomány egy nagy, közös csobbanással ünnepelni az európai folyókat és vizesélőhelyeket. Idén ...

Programajánló - KULTÚRA-SZÓRAKOZÁS

Ünnepi Könyvhét – Nemzeti Nagyvizit

Ünnepi Könyvhét – Nemzeti Nagyvizit

„Meg kell értenünk, honnan származunk, hogyan változtunk, kik vagyunk, és miért lettünk olyanok, amilyenekké lettünk, alakulhatott v...

Oldal 2 / 5

Megjelent A Mi Otthonunk szeptemberi száma

amio 2018szept 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 538 vendég böngészi

bav logo kicsi banner