Ring Magazin

Szerda, 2017. November 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Táplálkozás
TÁPLÁLKOZÁS

Gyógyító élő növényi enzimek házilag

Gyógyító élő növényi enzimek házilag


Növényi táplálékaink hatásaikat tekintve három csoportba oszthatók:
Az elsőbe tartoznak a vegyszeres termesztéssel előállított, adalékokkal kezelt, ismeretlen eredetű összetevőket tartalmazó, esetleg génmódosított termékek, melyekről állandó viták zajlanak, hogy mérgezőek-e?
A második az ellenőrzött bio-élelmiszerek köre, melyek garantáltan nem károsak, kellő mennyiségben tartalmazzák a szükséges tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat.
A harmadik a vegyszermentesen termelt élő zöldségek, gyümölcsök csoportja. Ezekben olyan élő növényi enzimek vannak jelen, melyeket az egész világon kutatások ezrei vizsgálnak és tartanak hatékonynak különböző betegségek elleni küzdelemben. Az élő ez esetben azt jelenti, hogy a növény leszedése után közvetlenül, nyersen fogyasztják.
Valójában rájuk épülnek a rák elleni-, és különböző zöldlé kúrák is. Nem létezik ezeknél hatékonyabb immun aktivátor, vagy tisztítókúra. Miért tudunk mégis oly keveset róluk és miért használják őket olyan kevesen?
Az ok prózaian egyszerű… a lehetőségek hiánya.
Sajnálatos módon ma már a fejlett világ lakosságának csak töredéke foglalkozik mezőgazdasági termeléssel, a hobbikertek zömében pedig nem kap helyet zöldség-gyümölcs. Élő enzimekhez pedig csak úgy juthatunk hozzá, ha a növényről magunk szedjük le a termést és szinte azonnal megesszük. A gyógyító hatáshoz nem nagy mennyiségekre van szükség, hanem folyamatosságra.
Egy új magyar fejlesztés ezt városi kertekben is lehetővé teszi.

 
TÁPLÁLKOZÁS

Milyen só alkalmas bioélelmiszer előállításra?

Milyen só alkalmas bioélelmiszer előállításra?

A só és a víz, amely alapvetően felelős ionháztartásunk egyensúlyban tartásáért. Mindkettő érdekes és nagyon sokszínű témakör. A vizek között mindent megtalálunk az ásványvizektől, az ionizáltako...

TÁPLÁLKOZÁS

Mi is az a bioélelmiszer?

Mi is az a bioélelmiszer?

Hivatalosan az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszeripari termékeket nevezhetjük így.

Az ökológiai gazdálkodást világszerte szigorúan szabályozzák, ellenőrzik és a minősítő szer...

TÁPLÁLKOZÁS

30 éves Biokultúra

30 éves Biokultúra

November 12-én a Biokultúra Szövetség közép-magyarországi szervezete egy különleges jubileumi összejövetelt tartott.

30 éve jött létre hazánkban az első ökológiai gazdálkodással foglalkozó közössé...

TÁPLÁLKOZÁS

Bio Kulturális Centrum szerveződik

Bio Kulturális Centrum szerveződik

2013 november 2-án nyitott meg az első magyar Termelői Bio Áruház a KÖKI Terminálban (3-as metro Kőbánya-Kispesti végállomása). A bolt sajátossága, hogy kizárólag minősített bioélelmiszerek, ille...

Oldal 6 / 6