Ring Magazin

Csütörtök, 2018. Október 18.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Táplálkozás
TÁPLÁLKOZÁS

Népünnepély volt a hétvégén Baján

Népünnepély volt a hétvégén Baján

Előbb hagyma és füst illata teríti be a város főterét és környékét, majd egy idő után aromás halászléfelhő ereszkedik Baja centrumára. A város szívében kialakított óriási kerti partin, a Bajai Halfőző Fesztiválon tegnap ezerötszáz bográcsban rotyogott a halászlé, s ugyan az edényekben vöröslő levek látszólag egyformák, ez korántsem igaz. Minden szakács a saját alapanyagaira, metódusára esküszik, így lesz ezerötszáz féle a bajai halászlé.

A bajai halászlé receptje a fesztivál honlapja szerint – amely egyfajta konszenzus alapján készült – egyébként a következő. A leveshez öt személy megvendégelése esetén szükség van 3 kilogramm halra, háromnegyed részben pontyra. Kilogrammonként számolhatunk egy fej vöröshagymával, három púpozott evőkanál édes-nemes őrölt pirospaprikával, ízlés szerint sóval, valamint 4-5 erős cseresznyepaprikával és az elmaradhatatlan gyufatésztával.

A halat megpucoljuk, a halikrát és a tejet félretesszük, utóbbiakat tilos sózni. A halat beirdaljuk, felszeleteljük, sózzuk ízlés szerint, majd félretesszük egy órát pihenni. Az óra leteltével állítsuk fel a bográcsot, s tegyük bele a halszeleteket, a hagymát, majd öntsük fel vízzel, kilógrammonként 1,1-1,2 litert. Ez nagyon fontos momentum, ugyanis a bajainak épp az a lényege: sok hal, kevés víz.

Csak ekkor gyújtsunk a bogrács alá, rakjunk nagy, lobogó tüzet. Amikor elforrta a habját, beletehetjük a paprikát. Negyedóra-húsz perc főzés után tegyük a lébe a belsőségeket és a csípős cseresznyepaprikát. Közben főzzük ki a gyufatésztát egy külön fazékban. A forrástól számított fél óra elteltével kész a leves. A halat külön illik tálalni, a levet lehet a tésztával vagy attól külön is.

Amennyiben további részletekre kíváncsi, kattintson ERRE a linkre!

 
TÁPLÁLKOZÁS

Gyümölcsös fagyik, jégkrémek házilag

Gyümölcsös fagyik, jégkrémek házilag

Hurrá, itt a nyár! Minden porcikánk hűsítő finomságra vágyik, ehhez kínálunk elképesztően gyorsan elkészíthető fagyika...

TÁPLÁLKOZÁS

Gyümölcsös és zöld turmixitalok

Gyümölcsös és zöld turmixitalok

Divatosak, finomak, no és persze egészségesek a sűrű turmixok. Manapság nem pohárban, hanem tálban kínáljuk, müzlivel, magokkal, gy&uu...

TÁPLÁLKOZÁS

Sült camembert kelbimbóval, naranccsal, málnával

Sült camembert kelbimbóval, naranccsal, málnával

Hozzávalók 2 személy részére:
- 1 camembert sajt
- 2 marék kelbimbó
- 1 narancs
- 1 marék málna
- 2 ek narancslé
- 1 ek olív...

TÁPLÁLKOZÁS

Életveszélyes is lehet a „méregtelenítés”

Életveszélyes is lehet a „méregtelenítés”

Rögtön gyanakodjunk, ha egy termékről azt állítják: számos panaszt orvosol – reagált lapunknak dr. Takáts Alajos, a Semmelweis Egy...

TÁPLÁLKOZÁS

Az eper mennybemenetele

Az eper mennybemenetele

 

A hétvégén rendezték meg az ország talán legrangosabb éttermi seregszemléjét, a Gourmet Fesztivált, amelyre az íny...

TÁPLÁLKOZÁS

Naponta 1,4 millió ehető banánt dobnak a szemétbe a britek

Naponta 1,4 millió ehető banánt dobnak a szemétbe a britek

Naponta 1,4 millió darab ehető banánt dobnak szemétbe a britek, az elpazarolt déligyümölcs értéke évente eléri a 80 millió...

TÁPLÁLKOZÁS

Meglepő, de cseppet sem mulatságos!

Meglepő, de cseppet sem mulatságos!

Kedvenc édességünknek járt most utána a Ma is tanultam valamit blog. Az M&M-s cikkéből több meglepő dolog is kiderült!

Sokáig olyan k&e...

Mentés

Mentés

TÁPLÁLKOZÁS

Minőséget, de ne sokat csak eleget

Minőséget, de ne sokat csak eleget

A pazarlás a hűtőben kezdődik


Élelmiszereink jelentős része a kukában landol. Míg régen az ételek tárolását és hasznos&...

Mentés

TÁPLÁLKOZÁS

Itt a farsang, áll a bál!

Itt a farsang, áll a bál!


Aki még nem evett jó fánkot, annak mindenféle zsíros kerek vagy lyukas cucc jó lesz, pláne, ha le van öntve étbevonóval vagy va...

Mentés

TÁPLÁLKOZÁS

Délutáni szieszta, alkalom a teázásra

Délutáni szieszta, alkalom a teázásra


Teakisokos: a zöld, a maté, a fekete és a többiek…

Nincs is kellemesebb ilyenkor télen, mint egy melengető teával leülni egy könyv mell&eacut...

Mentés

Oldal 3 / 6

Megjelent A Mi Otthonunk októberi száma

cimlap 2018okt 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 860 vendég böngészi

bav logo kicsi banner