Ring Magazin

Szombat, 2018. Január 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

OTTHON

Életmód - OTTHON

Őszi finomságok sörrel-borral

Őszi finomságok sörrel-borral

Az őszi hűvösebb időben egyre többet vágyunk melengető ételekre, erőteljesebb ízekre, desszertekre. Ilyenkor tökéletes választás valamilyen borral vagy sörrel készült étel, a fűszerezéssel pedig már megidézhetjük a hamarosan beköszöntő telet is.

Vörösboros borókabogyós vaddisznó

Hozzávalók: 1 kg vaddisznócomb, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál disznózsír, 1 ecvőkanál őrölt csemege pirospaprika, 5 dl jó minőségű vörösbor, 2 dl víz, 1 teáskanál borókabogyó, 1 kisebb rúd fahéj, só, bors

A hagymát felkockázzuk, és disznózsíron megpároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, megsózzuk és megpirítjuk a húsok oldalát. Megszórjuk a paprikával, összekeverjük és felöntjük a vörösborral. Beleszórjuka borókabogyót, és amennyiben bor nem lepi el a húst, beleöntjük a 2 dl vizet is. Fedő alatt alacsony hőfokon 3 órán át főzzük. Időközönként megkevergetjük, ellenőrizzük, hogy elég fűszeres-e, ha nem, utóízesítjük.
Főtt krumplival vagy egyszerűen csak ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.

Guinness-es csokikrém spekulácius keksszel

Hozzávalók 5 darab 1 dl-es pohárhoz:25 dkg mascarpone, 12 dkg étcsokoládé, 2 dl Guinness, 3 db spekulácius keksz poharanként

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a mascarpone-t, és jól elkeverjük habverővel. Lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a sört is. A poharak aljába törünk 2 db kekszet, ráöntjük a krémet, és hűtőben minimum egy-két órát pihentetjük. Tálaláskor a harmadik keksszel a pohár tetejét díszítjük.

Fehérboros almás crumble

Hozzávalók egy kb. 20 cm-es formához (üvegtálban is elkészíthető):60 dkg alma, 1 evőkanál fahéj, 1 evőkanál barna cukor, 2 dl száraz fehérbor
A morzsához:5 dkg liszt, 8 dkg apró zabpehely, 8 dkg vaj, 1 evőkanál cukor, vágott mandula

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tálat enyhén kivajazzuk. Az almát felkockázzuk, és egy serpenyőben a borral, a cukorral és a fahéjjal magas hőfokon addig forraljuk, amíg a bor elpárolog. A morzsához a cukrot, a jéghideg vajat, a zabpelyhet és a lisztet elmorzsoljuk.

Szöveg és fotó: Terei-Vigh Krisztina
Forrás: amiotthonunk.hu

 

 

 
Életmód - OTTHON

Gyermekeinkért, gyermekeinknek

Gyermekeinkért, gyermekeinknek

Gőzmozdonyozz TV-Macival a Vasúttörténeti Parkban

     Ki ne szeretne a XXI. században a vasúttörténet ikonikus
szereplőjén, egy i...

Életmód - OTTHON

Élvezetet, harmóniát és gyógyulást is kínál

Élvezetet, harmóniát és gyógyulást is kínál


Gyors gyógyír ízületi fájdalomra: ülőfürdő és gyógytea

Ki gondolná, hogy az ízületi fájdalmakat nem csak gy&oacut...

Mentés

Életmód - OTTHON

Lombkoronák felett a Stefánián

Lombkoronák felett a Stefánián

Első pillanattól izgalmas munkának ígérkezett a Stefánia palota csodálatos lomkoronájára néző, legfelső emeleti lakás tervez&...

Életmód - OTTHON

Élvezzük télen is!

Élvezzük télen is!


Almatárolási kisokos a NÉBIH-től

Számos jól tárolható almafajtát ismerünk ma már, ahhoz azonban, hogy a téli alma kitarts...

Mentés

Oldal 9 / 36

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 1441 vendég böngészi

bav logo kicsi banner