Ring Magazin

Péntek, 2018. Augusztus 17.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

OTTHON

Életmód - OTTHON

Apró otthon, de a miénk!

Apró otthon, de a miénk!


A tökéletesen személyre szabott első otthon – 42 nm-es, csúsztatott zsalus pesti lakás erkéllyel

Az Otthonteremtők Viadala nevű lakásfelújító versenyre nevezte be álomszép első lakását Kucsera Zsófia, melyet Fundamenta hitelből és családi támogatásból vásárolt meg, majd varázsolt valódi otthonná. A verseny idő közben ugyan véget ért, de Zsófi otthona annyira elbűvölő lett, hogy mindenképpen be kell mutatnunk.

“2014 év elején még nem gondoltam, hogy a közeljövőben lakásom lesz. Aztán minden olyan hirtelen történt” – idézi fel a kezdeteket Zsófia (aki felújításával az Otthonteremtők Viadalán is nevezett). Éppen ekkor járt ugyanis le négy éves Fundamenta-Lakáskassza megtakarítása, és mivel a szülei is készek voltak segíteni, az az ötlete támadt, hogy kihasználja a lakáskassza nyújtotta lehetőséget. Inkább hitelt törleszt, minthogy albérleti díjat fizessen. Innen pedig már ment minden, mint a karikacsapás. Azon kapta magát, hogy lakásokat keresgél. Megnézett néhányat, de egyik sem volt az igazi. Aztán hirtelen megtalálta. Egy 42 nm-es, pesti, csúsztatott zsalus lakás erkéllyel – utóbbi különösen fontos szempont volt a döntésben. Szerelem volt ez első látásra, amit aztán a sors is megerősített Zsófinak. “Mentem be a városba, rádiót hallgattam és törtem a fejem, hogy vajon jó döntést hoztam-e. Csak úgy viccből kitaláltam, hogy ha megszólal a rádióban az akkori kedvenc számom, akkor igen, jó döntést hoztam. És hát megszólalt.”

A lakást kimondottan jó állapotban vette át új tulajdonosa, még festeni sem kellett. Ettől függetlenül azonban kicsit alakítgatott rajta itt-ott, hogy az minél inkább tükrözze személyiségét, ízlését, és igazán otthon érezze magát benne. Eltartott egy darabig, míg összeállt a kép és rászánta magát, de aztán csak beindult Zsófi lakberendező énje. “Mivel a lakásvásárlás teljesen lenullázott anyagilag, kis lépésekkel kezdtem. Azt mondtam magamnak, hogy akkor vehetek új dolgokat, ha eladogatom azokat, amik nem passzolnak az elképzelésembe” – mesél a magával szemben felállított szabályokról Zsófi. Mint mondja, ez elég jól is ment, hiszen így szerezte be az első kiegészítőket és kisbútorokat.

A “finomra hangolás” legnagyobb részét Zsófi saját kezűleg végezte el. Sokat nézegette az interneten a raklap bútorokat, úgyhogy – egy korábbi próbálkozáson felbuzdulva – nekilátott, hogy készítsen magának egy kis kiülőt a teraszra, meg polcot a nappaliba. Képeket válogatott a falakra, gyümölcskosárból készített lámpaburát, a meglévő tv állványt (mivel tv nincs a lakásban, és nem is lesz) kettévágatta, és egymásra rakva könyvespolcnak összeszerelte. Kanapé huzatot festett a mosógépben, és cipős szekrényből konyhai tárolót gyártott a keskeny konyhába.

Aztán tavaly nyáron jöttek az izgalmasabb dolgok. Tetszett Zsófinak a fürdőszoba és az előszoba csempe burkolata, viszont nem passzoltak az elképzelt színvilágba, így a fejébe vette, hogy lefesti. Jó néhány blogot elolvasott, tanácsokat kért, alaposan felkészült tehát a munkálatokra, majd nyáron nekilátott, hogy a lakás összes hidegburkolatát szürkére színezze át. Ahogy azt a képek is tanúsítják, munkája nagyon jól sikerült, a mai napig imádja.

Ugyanez volt a helyzet a konyhabútorral és az újonnan (használtan) vett cipős szekrénnyel. Ahhoz már más festéket választott, de a fedlapon, a konyhapulton kívül mindent lefestett. A cipős szekrény új fogantyúkat is kapott, a régiek helyét glettelés után a többi felülettel együtt lefestett. A hálószobába éjjeliszekrény helyett Zsófi beszerzett egy egysoros könyvespolcot, és vízszintesen lábakra állítva helyezte el, így doboz kiegészítőkkel még több tároló helyet alakított ki magának.

Mostanra már csak egy-két dolog hiányzik a kiterveltekből – például egy pad-macskaalomtartó az előszobába és egy falpanel a nappaliba – de Zsófi már így is igazán magáénak érzi újdonsült otthonát, ahol szívesen tölti idejét, és amit szívesen mutat meg barátainak is, mert büszke rá.
A képek alapján bizony teljes joggal!

Forrás: Otthonok&Megoldások 2017. március fotó: Kriston Attila

Mentés

 
Életmód - OTTHON

Az orchideák lakásban tartásáról lesz szó a tavaszi orchidea kiállításon

Az orchideák lakásban tartásáról lesz szó a tavaszi orchidea kiállításon

A Magyar Orchidea Társaság tavaszi, március 9-től 12-ig tartó, a Vajdahunyadvárban rendezett kiállításán a látogatók v...

Életmód - OTTHON

Egy csipetnyi hazai Provence

Egy csipetnyi hazai Provence

Vendéglátóink egykori dél-franciaországi élményüket örökítették meg új otthonuk kialakítás&aacut...

Életmód - OTTHON

Nem csak pénz kérdése

Nem csak pénz kérdése

Fa mintázatú lépcső egyszerűen?
Ez a hihetetlen és olcsó ötlet megszépíti az otthonát
Laminált padlóval fedett lépc...

Mentés

Életmód - OTTHON

Csendes erő a kert karbantartásához

Csendes erő a kert karbantartásához

Megérkeztek Magyarországra is a STIHL kompakt akkumulátoros kéziszerszámai, hogy könnyű és csendes eszközeikkel a professzionális felhas...

Oldal 7 / 38

Megjelent az A Mi Otthonunk júliusi száma

cimlap 2018julius 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 433 vendég böngészi

bav logo kicsi banner