Ring Magazin

Szombat, 2018. Március 24.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

OTTHON

Életmód - OTTHON

Együtt élünk a lakásunkkal

Együtt élünk a lakásunkkalKelemen Barnabás és Kokas Katalin hegedűművészek, akik fiatal koruk ellenére ott vannak a világ élvonalában. Mindketten elnyerték (többek között) a Liszt Ferenc-díjat, Barnabás pedig birtokosa a Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének, idén pedig Kossuth-díjas lett. Barnabás szülei a Liszt Ferenc Kamarazenekarban játszottak, anyai nagyapja pedig Pertis Pál, világhírű prímás volt. – Ilyen családba születve aligha lehet az embernek más útja, mint a zene – mondja Barnabás. – Amióta eszmélek, mindig hegedűs akartam lenni, és már négyéves koromban tanulni akartam.
 
El is vittek Baranyai Valériához, aki azt mondta, túl rossz gyerek vagyok, várjunk még egy évet. Vártunk. Ugyanez volt az ítélet, de akkor már alkalmasnak gondolt arra, hogy szolfézst tanuljak, egy év múlva pedig már hangszert is adtak a kezembe. Tizenegyéves voltam, amikor felvettek a zeneakadémiára, és én akkor már teljesen beleszerettem a színpadba. A koncerteken felszabadulok, s nagyon tudok önmagamra és másokra koncentrálni. Hegedűsként olyan csodákhoz kerülök közel, mint Bach vagy Mozart zenéje, s ez nagy felelősség: egyrészt a teljes befogadásé, másrészt, hogy miként közvetítem ezt az engem hallgatók felé. 
 
Életmód - OTTHON

Szentendrei szerelem

Szentendrei szerelem

Két évig keresgélte a megfelelő telket Budapest vonzáskörzetében a nyüzsgő belvárosban élő fiatal pár, mire rátaláltak erre a szentendrei földterületre, a Skanzen szomszédságában. Szerelem volt e...

Életmód - OTTHON

Lehetőségek lakása, avagy csak egy fal maradhat

Lehetőségek lakása, avagy csak egy fal maradhatA fiatal közgazdász házaspár két éve még csak a vásárlás előtt állt, amikor lakberendezőhöz fordult azzal a kéréssel, hogy véleményezze a kiszemelt ingatlant. A gyönyörű hegyvidéki környezet hatl...
Oldal 37 / 37

Megjelent az A Mi Otthonunk márciusi száma

amiocimlap201803 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 964 vendég böngészi

bav logo kicsi banner