Ring Magazin

Vasárnap, 2018. Február 25.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

GAZDASÁG

Hír és háttér - GAZDASÁG

Putyin: higgadtság és humanitáriusság

Putyin: higgadtság és humanitáriusság

 

Higgadtságra és humanitárius gondolkodásra int Vlagyimir Putyin, Észak-Korea magatartásával kapcsolatosan. Oroszország nem ismeri el Észak-Korea nukleáris státusát – jelentette ki az orosz elnök a Mun Dzsein dél-koreai államfővel közösen megtartott sajtótájékoztatóján.

Putyin egyúttal kitartott korábban kifejtett álláspontja mellett: az észak-koreai nukleáris és rakétakísérletek miatt kialakult válság nem oldható meg pusztán szankciókkal és nyomásgyakorlással. Az orosz vezető higgadtságra és tárgyalásokra szólított fel, valamint óvott a Phenjan sarokba szorítását célzó kísérletektől. Putyin úgy vélekedett, hogy a politikai és diplomáciai eszközrendszer nélkül rendkívül nehéz kimozdulni a jelenlegi helyzetből, sőt szerinte lehetetlen. Felszólította az érintett feleket, hogy csatlakozzanak a feszültség szakaszos csökkentésére kidolgozott orosz–amerikai útitervhez.

Mun, dél-koreai államfő méltatta, hogy Oroszország kiáll az atomsorompó-megállapodás alapelvei és a diplomáciai rendezés mellett. Elmondta: Szöul és Moszkva között egyetértés alakult ki abban, hogy az észak-koreai nukleáris probléma megoldása kulcsfontosságú Kelet-Ázsia fejlődésének szempontjából. Beszámolója szerint megállapodott Putyinnal a kétoldalú stratégiai kapcsolattartás megerősítéséről Észak-Korea ügyében. Mun szerint megállapodás született a két Korea és Oroszország részvételével megvalósítandó gazdasági projektek alapjának megerősítéséről is.

A dél-koreai Yonhap hírügynökség egyébként arról számolt be, hogy Mun Észak-Korea kőolajellátásának leállítását sürgette a kommunista rendszer tárgyalásra kényszerítése érdekében, ám Putyin ezt humanitárius okokra hivatkozva elutasította.

A felek a csúcstalálkozó alkalmából, több kormányközi gazdasági egyezmény aláírása mellett megállapodtak egy közvetlen, kódolt kommunikációs vonal kiépítésében. Putyin és Mun, a 3. Keleti Gazdasági Fórum alkalmából találkozott Vlagyivosztokban.

 

Forrás: MTI

 
Hír és háttér - GAZDASÁG

Hidrogénbomba?

Hidrogénbomba?

 

Magyarországon is érzékelhető volt a vasárnap hajnali Észak-koreai atomrobbantás. A paksi mérőműszerek 12 perccel a föld alatti robbant...

Hír és háttér - GAZDASÁG

40 éve halt meg a király

40 éve halt meg a király

Ezen a napon, 1977. augusztus 16-án hunyt el a rock and roll királya. Elvis Presley mindössze 42 éves volt. Élete során egyszer egy hazánkat é...

Hír és háttér - GAZDASÁG

Tojás: uniós csúcstalálkozó

Tojás: uniós csúcstalálkozó

Csúcstalálkozót hív össze az Európai Bizottság a szennyezett tojások miatt az érintett országok közötti vádask...

Hír és háttér - GAZDASÁG

Darjeeling teájukat féltik a britek, de aggódhatnak a japánok és a németek is

Darjeeling teájukat féltik a britek, de aggódhatnak a japánok és a németek is

Kedvenc Darjeeling teájukat féltik a britek, de aggódhatnak a japánok és a németek is, a teák pezsgőjeként is emlegetett fajta termőhely&ea...

Oldal 4 / 440

Megjelent az A Mi Otthonunk februári száma

 amio ujsz 

Bővebben a Életmód rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 1122 vendég böngészi

bav logo kicsi banner