Ring Magazin

Vasárnap, 2018. Május 27.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

KÜLFÖLD

Hír és háttér - KÜLFÖLD

Kémkedés a Twitteren

Kémkedés a Twitteren

A Twitter internetes cég mintegy 200 olyan fiókot talált az általa működtetett közösségi oldalon, amelyet gyanúja szerint oroszok hoztak létre, és amelyeken a tavalyi amerikai elnökválasztás idején félrevezető információkat terjesztettek az amerikai olvasóközönség számára. Korábban a Facebook jelentette be, hogy orosz csoportok mintegy 100 ezer dollárt költöttek politikai reklámokra az amerikai elnökválasztási folyamat idején. 

A San Franciscó-i székhelyű Twitter cég azt is felfedezte, hogy egy orosz médiacsoport amerikai közönségnek szánt reklámot vásárolt, megtévesztésként. Mielőtt a Twitter nyilvánosságra hozta információit, átadta bizonyítékait az amerikai kongresszus hírszerzési bizottságainak.

Colin Crowell, a cég politikai kapcsolatokért felelős alelnöke csütörtökön személyesen számolt be az ügyről a képviselőház és a szenátus hírszerzési bizottságai előtt.  Mark Warner, a szenátusi bizottság demokrata párti alelnöke erőteljesen bírálta a Twitter vezetőjét, mert szerinte a vállalat nem értette meg időben a helyzet komolyságát, és Crowell alelnök nemigen tudott érdemi válaszokat adni bizottságuk kérdéseire sem. Warner "kiábrándítónak" nevezte Colin Crowell beszámolóját, és leszögezte: a Twitter-vezető jobbára a Facebook közösségi oldal korábbi közleményeire alapozta mondandóját.

A Twitter alelnöke közölte: a Facebook által jelzett 450 gyanús fiók felhasználója közül 22-nek volt Twitter-fiókja is. Emellett a Twitter további 179 gyanús fiókot azonosított orosz felhasználóval. A cég megtette a szükséges lépéseket azok ellen, akik megszegték a Twitter-használat szabályait. Az üzenetküldő platform szerint a Russia Today orosz médiacég 1823 miniblog-bejegyzésért felelős, ezek kifejezetten az amerikai publikumnak szóltak. Az orosz médiavállalkozás, amelyet az Egyesült Államokban az orosz kormányzati propaganda eszközének tartanak, 2016-ban 274 100 dollárt költött amerikai hirdetésekre, többnyire híranyagok és riportok publikálására.
Colin Crowell leszögezte: a Twitter készséggel áll a Szövetségi Választási Bizottság és a kongresszusi vezetők rendelkezésére a közösségi médiában megjelenő politikai hirdetések szabályainak felülvizsgálatára, szükség esetén szigorításukra. Az alelnök a cég várható intézkedései között említette a felhasználónevek új módszerekkel történő ellenőrzését és a gyanús fiókoknak az eddiginél rövidebb időn belüli törlését.

MTI

 
Hír és háttér - KÜLFÖLD

Nőtt az ipari termelés Szerbiában augusztusban

Szerbia ipari termelése éves szinten 7,3 százalékkal nőtt augusztusban, az év első nyolc hónapjában 3 százalékos volt az éves növekedés - közölte a szerbiai statisztikai hivatal (RZS) pénteken. ...
Hír és háttér - KÜLFÖLD

Elhunyt Hugh Hefner, a Playboy magazin alapítója

Elhunyt Hugh Hefner, a Playboy magazin alapítója

Meghalt 91 éves korában Hugh Hefner, a Playboy alapítója - jelentette be a magazin kiadója.

Hír és háttér - KÜLFÖLD

Botrány a Vatikánban?

Botrány a Vatikánban?

Eretnekség, sikkasztás, zsarolás, bizalmas adatok kiszivárogtatása - méregpoharak a Vatikánban, nyilatkozta a most kirobbant vitákró...

Hír és háttér - KÜLFÖLD

Hóvihar Karintiában

Hóvihar Karintiában

 

Szeptemberben szokatlan mennyiségű hóesés lepte meg a karintiaiakat a héten. Egy salzburgi tartományhatárhoz közeli hotel vendégeit &ea...

Oldal 10 / 406

Megjelent az A Mi Otthonunk májusi száma

amio 2018majus 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 364 vendég böngészi

bav logo kicsi banner