Ring Magazin

Vasárnap, 2018. Február 25.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

KÜLFÖLD

Hír és háttér - KÜLFÖLD

Nem lesz háború

Nem lesz háború

Tárgyalások zajlanak a kulisszák mögött az Észak-koreai konfilktus kapcsán - állítják szakértők. A cél természetesen a háború elkerülése és a további atomkísérletek megakadályozása. Az Európai Unió mindenesetre az eddig történtek megtorlásaként mától szigorító gazdasági korlátozásokat léptetett életbe Észak- Koreával kapcsolatosan, ami érinti textil-termékek importját és a kőolaj szállítmányokat is. Csoma Mózes, az ELTE Koreai Tanszékének vezetője ugyanakkor pontokba gyűjtötte a békés megoldás kereső lépéseket. 

Mint elmondta: a fegyveres beavatkozás első biztos jele az lenne, hogy megkezdenék a külföldiek evakuálását Dél-Koreából. Az Észak- Koreával közvetlen szomszédos államban jelenleg többi között 150 ezer amerikai, 40 ezer japán állampolgár, vvalamint nagyon sok európai és még mintegy egymillió kínai is él. Ennek az intézkedésnek gyelőre ennek semmi jele nem tapasztalható. Ugyanakkor a hivatalos bejelentések alapján, Donald Trump novemberben távol-keleti körútra indul és felkeresi Kínát is. Ez alkalmat adhat, hogy alacsonyabb rangú amerikai diplomaták észak-koreai diplomatákkal tárgyalásokat folytassanak a kialakult helyzetről. Szintén a tárgyalásokra utal Rex Tillerson amerikai külügyminiszter korábban Kínában tett kijelentése, amely szerint három csatornán is kapcsolatban állnak az észak-koreai rezsimmel. A békét és a béke fenntartásának szándékát látszik igazolni, hogy miközben vannak olyan országok, amelyek felvetették, hogy a feszültségek miatt távol maradnának a 2018-as dél-koreai téli olimpiáról, az Egyesült Államok határozottan kijelentette, hogy részt vesz rajta. Ez szintén nem egy fegyveres beavatkozás előjele - fűzte hozzá Csoma Mózes, Korea szakértő. 

 

MTI

 
Hír és háttér - KÜLFÖLD

Egymillió hívő alakított élő imaláncot Lengyelország határain

Egymillió hívő alakított élő imaláncot Lengyelország határain

Körülbelül egymillió emberből álló imalánc vette körül szombaton Lengyelországot, a hívek több mint 3500 kilométer h...

Hír és háttér - KÜLFÖLD

Las Vegas-i lövöldözés - Az elkövető évtizedeken keresztül kettős életet élt

Las Vegas-i lövöldözés - Az elkövető évtizedeken keresztül kettős életet élt

A Las Vegas-i tömegmészárlás elkövetője évtizedeken keresztül kettős életet élt - mondta csütörtöki nyilatkozatában ...

Hír és háttér - KÜLFÖLD

Aki szelet vet, vihart arat

Aki szelet vet, vihart arat

Angela Merkelt tulajdonképpen leváltották. Mindenki érzi ezt, csak ő nem.
8,6%. Hivatalban lévő német kancellár még soha nem veszítet...

Hír és háttér - KÜLFÖLD

Las Vegas-i lövöldözés - Adományokkal segítik a helyiek az áldozatokat

Las Vegas-i lövöldözés - Adományokkal segítik a helyiek az áldozatokat

Vizet, ételt gyűjtenek és visznek a menedékközpontba Las Vegas-i lakosok a vasárnap éjjeli lövöldözés áldozatainak - hangzott ...

Oldal 8 / 405

Megjelent az A Mi Otthonunk februári száma

 amio ujsz 

Bővebben a Életmód rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 1099 vendég böngészi

bav logo kicsi banner