Ring Magazin

Vasárnap, 2018. Május 27.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

KÜLFÖLD

Hír és háttér - KÜLFÖLD

Nagykövetségünk Peruban

Nagykövetségünk Peruban

Újra megnyitott Limában, Peru fővárosában a magyar nagykövetség. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán adta át a 2006-ban bezárt magyar nagykövetséget. 

Jelenleg csak tiszteletbeli konzul dolgozott Limában, a magyar követség ugyanis 1995-ben, költségvetési okokból bezárt, a legközelebbi illetékes követségünk Argentinában volt. Az új magyar nagykövet Kaleta Gábor, már átvette feladatkörét Limában.

 A perui képviselet újraindításáról tavaly júniusban döntött a kormány, együtt a bogotai nagykövetség felélesztésével. A Szíjjártó Péter a limai átadás kapcsán kitért arra is, hogy Peuval megállapodás született vízipari, gyógyszeripari és hadiipari, határvédelmi technológiák hasznosításáról, melyeket Peru beenged piacára a szerdán kötött megállapodások értelmében.

- Magyarország megbecsültsége magas Peruban"- emelte ki Szííjártó Péter. tekintettel arra, hogy a legutóbbi el Nino-jelenség okozta szélsőséges időjárás után Magyarország azonnal segített, és víztisztító berendezést küldött. Ez - vélte a miniszter- meg is alapozta a magyar vízipari technológiák iránti keresletet. A két ország együttműködése a nemzetközi politikában is rendkívül harmonikus és hatékony - elemezte -  Magyarország támogatja Peru felvételét a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetbe (OECD), és a két ország támogatja egymást az ENSZ-ben a jelöléseknél. Mindkét ország elkötelezett a terrorizmus elleni küzdelem mellett, Perunak komoly terrorfenyegetettséggel kellett az elmúlt időszakban szembenéznie, és miután most Európában is ez a helyzet, a terrorizmus elleni együttműködést is szorosabbra fűzzük - hangoztatta Szijjártó Péter. 

Szíjjártó Péter Limából nyilatkozott a Magyar Távirati Irodának

 
Hír és háttér - KÜLFÖLD

Portré: Kurz

Portré: Kurz

 

A tegnapi eredmény egyértelműen megmutatta, hogy a választópolgárok többsége Ausztriában is a biztonságot és stabilit&aac...

Hír és háttér - KÜLFÖLD

Unesco: kilépett az USA

Unesco: kilépett az USA

Hosszú kapcsolat után elköszön egymástól az ENSZ  Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, valamint az Egyes&u...

Hír és háttér - KÜLFÖLD

Nem lesz háború

Nem lesz háború

Tárgyalások zajlanak a kulisszák mögött az Észak-koreai konfilktus kapcsán - állítják szakértők. A cél termé...

Hír és háttér - KÜLFÖLD

Egymillió hívő alakított élő imaláncot Lengyelország határain

Egymillió hívő alakított élő imaláncot Lengyelország határain

Körülbelül egymillió emberből álló imalánc vette körül szombaton Lengyelországot, a hívek több mint 3500 kilométer h...

Oldal 8 / 406

Megjelent az A Mi Otthonunk májusi száma

amio 2018majus 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 359 vendég böngészi

bav logo kicsi banner