Ring Magazin

Kedd, 2018. Jûlius 17.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

KÜLFÖLD

Hír és háttér - KÜLFÖLD

A harmadik opció

A harmadik opció

A Német Szövetségi Alkotmánybíróság - Bundesverfassungsgericht - 2017. november 8-i ítélete kimondja a harmadik nem érvényességét és jogait, egyúttal kötelezi a szövetségi törvényhozást a nemi sokféleség elismerésének és védelmének törvénybe iktatására.

Német bankom internetes oldalára újabban kéretlen rászáll egy tündér, és remek befektetési és nyerési ajánlatokkal bombáz. Tündérkém szalagosan, tüll szoknyácskában, piros harisnyanadrágban repked a képernyőn. Vidám, szakállas fickó, másodlagos nemi jellege alapján hímnemű, öltözékét tekintve nő, nyelvtani neme semleges. Das Fee, Sparfee. Nem tudok merre félrenézni, vigyorog bele egyenesen a képembe.

A legtrendibb német bank ügyfele vagyok, húzhatnám ki magam, hiszen a bank az alkotmánybírósági döntést megelőlegezve választotta ki reklámfiguráját. A harmadik nemet. A Bundesverfassungsgericht ítélete a harmadik nem érvényességét és jogait mondja ki. A döntést azzal indokolják, hogy „korszakhatárhoz értünk, a pár évezreden keresztül érvényes klasszikus férfi-nő dichotómiának vége, a nemek kérdését újra kell gondolni! A világ mindig összetettebb volt, mint a rá érvényes, leegyszerűsített szabályok. A gondolkodás és cselekvés újra értelmezett szabadsága ráadásul tovább növeli a komplexitást, ezért a szabályokat a modern világ igényeihez kell igazítani.”

 
Hír és háttér - KÜLFÖLD

Orosz légierő Szíriában

Orosz légierő Szíriában

Az orosz légierő támogatásával foglalta el Abu-Kemált, az Iszlám Állam terrorszervezet utolsó jelentős szíriai erősségé...

Hír és háttér - KÜLFÖLD

Trump Kínában

Trump Kínában

Japán és Dél- Korea után harmadik ázsiai megállójához, Kínába érkezett ma Donald Trump. Az elnök látogat&a...

Hír és háttér - KÜLFÖLD

Nem biztos a katalán vezető kiadatása

Nem biztos a katalán vezető kiadatása

Megérkezett Brüsszelbe a hétvégén a madridi vizsgálóbíró által kiadott európai elfogatóparancs, így Carles...

Hír és háttér - KÜLFÖLD

Elég a háborúból!

Elég a háborúból!

Az emberiség nem tanult a múlt tragédiáiból, a világ ma is háborúban áll, és újabb, még nagyobb hábor&ua...

Oldal 7 / 407

Megjelent az A Mi Otthonunk júliusi száma

cimlap 2018julius 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 376 vendég böngészi

bav logo kicsi banner