Close

Többen és hosszabb időn át nyaralhatnak idén az Erzsébet-táborokban

erzsebettabor 2018

Tartalmas és olcsó kikapcsolódást kínálnak egész nyáron az Erzsébet-táborok, amelyekben a tavalyihoz képest idén több gyermek és hosszabb ideig nyaralhat – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfőn Zánkán.

Novák Katalin a nyári Erzsébet-táborok elindulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy 11 héten át indítanak egyhetes turnusokat a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborokban, ezekben mintegy 30 ezer táborozó üdülhet idén nyáron, az ország ötszáz pontján megszervezett napközis táborokban pedig mintegy 60 ezer gyermek táborozhat a lakóhelyéhez közel.
Az államtitkár elmondta azt is, hogy mintegy 3 ezer határon túlról érkezett gyermek nyaralhat a magyarországi Erzsébet-táborokban. Hozzátette, hogy idén megnyílt az erdélyi Ivóban működő tábor is, ahol a nyáron 1500 fiatal töltheti szabadidejét.
Novák Katalin közölte: a zalaszabari Gyógyító Szent Erzsébet-táborban június 16. és szeptember 21. között, a tihanyi gyógyító táborban pedig július 23. és augusztus 5. között mintegy 900 speciális ellátást igénylő gyermek rehabilitációjáról gondoskodnak.
Kiemelte: az Erzsébet-táborokban működő beléptetőrendszer, a kortárs segítők jelenléte, valamint a folyamatos orvosi ügyelet garantálja a táborozók biztonságát.
2018 a családok éve, ennek jegyében az Erzsébet-tábor megnyílt a családok előtt is, így a hétvégeken ingyenesen töltheti itt idejét csaknem ezer család – mondta.
Novák Katalin beszélt arról is, hogy a kormány által nyújtott, 26 milliárd forintos támogatásból 2020-ra felújítják a zánkai és a fonyódligeti tábort, amelyek kapacitása csaknem a kétszeresére nő.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top