Ring Magazin

Hétfô, 2017. December 11.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Otthon Adventi beköszöntő Bécsben

Adventi beköszöntő Bécsben

E-mail Nyomtatás PDF

adventbecs.ri.01
A bécsi önkormányzati lakások ajtajára tilos adventi koszorút elhelyezni. Aki az új tűzrendészeti törvény előírásait megszegi, akár 21.000 € pénzbüntetéssel sújtható.
Bécsben mintegy 220 000 önkormányzati tulajdonú lakás van, ezek lakbére 10-15 %-kal kevesebb, mint a magántulajdonú bérlakásoké. Bécs vörös-zöld vezetésű város, nálunk már elfeledőben lévő szokásokkal. A tömbházakat a szocialista haladó eszmék jeles képviselőiről nevezték el, a homlokzaton vörös betűkkel virít Marx, Engels, Pablo Neruda és más elkötelezett internacionalista neve. Így a lakók nemcsak átnevelődnek, hanem könnyebben hazatalálnak.
Az üzemeltető - az önkormányzat leányvállalata, a „Wiener Wohnen” – az új törvényre hivatkozva megtiltotta a cipők, gyerekkocsik, lábtörlők lépcsőházi vagy folyosóra való kihelyezését, de az adventi koszorú eddig senkinek nem volt útjában. A bejárati ajtó ünnepekre való feldíszítése soha nem volt tiltva. Most is csak a tűzrendészeti szabályok betartása érdekében figyelmeztetnek, és az egyáltalán nem játszik szerepet, hogy az eredetileg csak osztrákoknak épített házakban egyre több „új osztrák” lakik. Talán sérti érzékenységüket az európaiak karácsonyi szokása, vagy csak a bécsi szoci városvezetés akar pápább lenni a pápánál, ahogy a populistának nevezett FPÖ képviselője fogalmaz.

Rab Irén 


(1 értékelés)
 

Kína Európában - Budapesten

01kinaicsucs.nagy resize resizeselyemut resize resizekakas resize resizekinaiak resize resizerepter resize resizeparlament resize resize
Budapest középpont lett: Közép-Kelet-Európa és Kína legmagasabb rangú politikusai, pénzügyi, gazdasági vezetői találkoztak ép itt. Vonultak a delegációk, bénult a város, sokkolódott a sajtó, özönlöttek a hírek. Aláírták, elindították, megindul, elkészült, átadták, átvették. Összeállításunkban Kína és a csúcstalálkozó szerepét igyekeztünk összefoglalni. 3 nap számos cikk - képeinkre kattintva és oldalainkon tallózhatnak a beszámolók között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 1091 vendég böngészi

bav logo kicsi banner