Ring Magazin

Hétfô, 2018. Október 15.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Belföld Fitt lett a Nemzeti Választási Iroda

Fitt lett a Nemzeti Választási Iroda

E-mail Nyomtatás PDF

fittvalasztasiiroda01Egy újszerű versenyben lett nyertes a Nemzeti Választási Iroda. Közigazgatási kategóriában elnyerte a Legfittebb Munkahely díjat. Eredményeiken látszik az elhivatottság és az erőfeszítés - így értékelte az iroda teljesítményét a program szervezője. A Legfittebb Munkahely verseny öt éve indult el Magyarországon. Szándékaik szerint fontos változtatni a munkaadók és munkavállalók szabadidős tevékenységekhez történő hozzállásán és a munkarendjükbe történő beépítésén. 

Az Európai Munka- és Egészségbiztonsági Hivatal szerint évente 146 millió munkanap vész el a betegségek és a munkabalesetek okozta hiányzás miatt. Ez a 146 millió munkanap közel 15 000 egészséges ember teljes munkaideje, a pályakezdéstől nyugállományig. A Legfittebb Munkahely Program mostmár hazánkban is ezen szám csökkentésén és a munkavállalói fittségért és egészségmegőrzésért küzd. 

Új szemléletre van szükség a munkaadói oldalon, hogy ne a túlterheltség és hajszoltság legyen jelen egy cég életében és ne a túlórák számával növeljék a teljesitményt. Ép az ellenkezőjével: a fittséggel, a sport munkahelyi támogatásával, amely nagyobb teljestmény növelő lehet. A fitt munkavállaló egészségesebb és egészségtudatos, a felmérések alapján kiegyensúlyozottabb és kreatívabb, könnyebben koncentrál és összességében is megbízhatóbb és kiszámíthatóbb munkaerő, aki a munkalyén is könyebben alakít ki harmónikus kapcsolatokat. 

fittmunkahely002

Czakó Márton projektvezető és a nagyvállalat kategória nyertesei 

 - A munkavállaló és a munkáltatóközött olyan érdekkapcsolat, kötelék húzódik, amire sokan még mindig nem szimbiózisként tekintenek, hanem alá- és fölérendelt viszonyként. Ezen a régi elképzelésen kíván változtatni immár ötödik éve a Legfittebb Munkahely Program, melynek elsődleges célja az állapotok felmérésén túl az, hogy megváltoztassa azt az idejétmúlt és káros szemléletet, amely túlórákkal, feladathalmozással és munkáltatói erőfölénnyel kívánja növelni a hatékonyságot. Szerencsére mindig vannak vállalkozó szellemű, és a dolgozók egészségmegőrzéséért tenni akaró vállalatok, így az idei felmérésben is 4 kategóriában díjazták ezeket a munkahelyeket. - hangzott el a díjátadon. Czakó Márton, a Legfittebb Munkahely Program projektvezetője hangsúlyozta, hogy bár a munkahelyi sportra még mindig sok vállalat jutalomként tekint, egyre pozitívabb visszajelzések érkeznek a munkavállalóktól és elkezdett megjelenni itthon is (északi és nyugati mintára) a projekt alapú, tudatos szervezés. Az idei program legfőbb konklúziója, hogy egyre több munkáltató gondolja végig, hogy mi szolgálja a cég hosszú távú céljait, és teszi meg azt vezetői irányelvvé. Nem csak azt keresi, az alkalmazott mit tehet a vállalatért, hanem hogy a vállalat mit tehet az alkalmazottaiért.

A Legfittebb Munkahely ünnepélyes díjátadóra a napokban került sor. A Kisvállalat kategória nyertese az Evopro Holding Zrt. lett, amely saját sportegyesületet is életre hívott és ezen keresztül számtalan támogatási formával igyekszik a kollégák fittségét megalapozni és fenntartani. A középvállalat kategória legkiemelkedőbb eredményét a TIGRA Kft. érte el. A nagyvállalat közül idén, a világszerte több, mint 40 000 embert foglalkoztató, gumi- és műanyagipari technológiák vezető specialistája, a Contitech Rubber Industrial Budapest nyert. A cég számára fontos, hogy alkalmazottai hatékonyan, ugyanakkor az egészségük megőrzésével járuljanak hozzá a cég sikeréhez, büszkén hirdetik ezt és ezért is vettek részt a programban is.

fittvalasztasiiroda002A szervezők méltatták a Nemzeti Választási Iroda győzelmét, a közigazgatási kategórián belül, kiemelve hogy: látszik az erőfeszítésük, amelyet a programba fektettek és vélhetően a jövőben is megőrzik a megszerzett eredményeiket. A Nemzeti Választási Iroda független, autonóm államigazgatási szerv hazánkban, a választások előkészítéséhez és lebonyolításához kapcsolódó központi feladatok ellátása a céljuk. Feladatai közé tartozik a választók, a jelöltek és az őket jelölő szervezetek tájékoztatása, a Nemzeti Választási Bizottság munkájának segítése, a választások lebonyolításához szükséges feltételek megteremtése is, valamint a választási irodák munkájának segítése. Vezetőjét a miniszterelnök jelöli, 2013. májusa óta Pálffy Ilona ( fotónkon)  tölti be az elnöki posztot.

A Legfittebb Munkahely programra minden cég önmagát jelöli és a megfelelő szakmai kérdőívek kitöltésével indul a versenyben és ad tájékoztatást munkavállalói fizikai állapotáról. A program szakemberei nyújtanak segítséget részükre a mindennapi testedzéshez, majd a jelentkezők eredményeit összevetve hirdetik ki a legjobban teljesítő céget. 

A Nemzeti Választási Iroda idén a Szervezetek kategóriában indult és nyerte el a címet. 

 

 

 

 

 


(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk októberi száma

cimlap 2018okt 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 836 vendég böngészi

bav logo kicsi banner