Ring Magazin

Hétfô, 2018. Október 15.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Kultúra KULTÚRA Kicsomagolják a Corvin Áruházat

Kicsomagolják a Corvin Áruházat

E-mail Nyomtatás PDF

corvinaruhaz001

Többször szóba került már, de a tervek rendre mindig elhalkultak, most azonban konkrét döntés született: kicsomagolják a fővárosi Corvin Áruházat. A terület tulajdonosa, a józsefvárosi önkormányzat,ma 22 millió forintot szavazott meg az eredeti klasszicista homlokzatot takaró bádogburkolat elbontására.

A lebontás utáni renoválásról és felújításról pontos hírek még nincsennek. Városvédők és kerületi szakemberek egyaránt közös örömmel fogadták a VIII. kerületi önkormányzat bejelentését. Az 1926-ban átadott impozáns épületet homlokzatát 1967-ben csomagolták be és kapott bádog borítást. Az akkori indoklásban az szerepelt: a II. világháború és az 1956-os forradalom és szabadságharc során a homlokzat is komoly sérüléseket szenvedett, így a teljes felújításakor a modernizálásra törekedtek a 70-es évek szellemének megfelelően nem megújították hanem befedték.

MTI Fotó: Mónus Márton


(1 értékelés)
 

Migráció-szürreál

Rab Irén a göttingeni egyetem finnugor tanszékének lektoraként Németországban élte a magyarok megszokott, rendszeres külföldi életét az egyetem, a könyvtár, az uszoda és az általa alapított helyi „magyar klub” remekül szervezett kulturális rendezvényei között. Élte dolgos hétköznapjait és a kedves egyetemi város mindennapi életét, kerékpározott, kutyát sétáltatott, szívesen társalgott a szomszédokkal...
De egy napon hirtelen valami megváltozott, a szavak és mondatok a göttingeni polgárok szájában mintha szögletessé váltak volna ( a magyarral szemben ) és bár maradt a szokvány mosoly, mégis növekedett a távolság közte és a város lakói között. Valami nem stimmelt (es stimmt aber nicht!) a kedélyes egyetemi város és a kínjukban kerítést építő magyarok helyi képviselője, vagyis önmaga (Rab Irén) között...
Egy lebilincselő könyv, Európa változásairól, tényekkel és humorral, Rab Irén: Helyzet van című kötete

A RING arca

Hogyan indult, hova jutott el, s melyek a legfontosabb értékei?

Tisztelt Olvasóink! Kedves Barátaim!

A ringmagazin.hu értékelvű közéleti, gazdasági, kulturális portál fejlesztésén gondolkozva, fontosnak tartok egy rövid visszapillantást, annak a tisztázását, hogy honnan indultunk, hova jutottunk el és melyek azok az értékek, amelyeket a jövőben is meg kell őriznünk. Szükségesnek tartom ezt abból a megfontolásból is, hogy másoknak is lehetőséget adjak a véleményeik, javaslataik elmondására.

A teljes cikk itt olvasható! 

Megjelent A Mi Otthonunk októberi száma

cimlap 2018okt 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 750 vendég böngészi

bav logo kicsi banner