Ring Magazin

Szerda, 2017. November 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód ÉLETMÓD A tüdőrákos betegek 30 százaléka passzív dohányos

A tüdőrákos betegek 30 százaléka passzív dohányos

E-mail Nyomtatás PDF

Egy új felmérés szerint Japánban a tüdőrákos betegek több mint 30%-a volt passzív dohányzásnak kitéve munkahelyén. Egy betegtámogató csoport szerint jogi lépésekre van szükség az irodák és a nyilvános helyek kockázatának csökkentése érdekében.

A Japán Tüdőrák Szövetség közölte, hogy egy legutóbbi felmérésben 123 betegből 31,7 százalék volt kitéve passzív dohányzásnak munkahelyén, és 5,2 százalék azt közölte, hogy otthagyta munkáját, hogy a passzív dohányzást elkerülje.
A felmérés során 215 beteget kérdeztek meg az interneten keresztül, május és június között.
A munkavédelmi- és egészségügyi törvény arra sarkalja a cégeket, hogy tegyenek erőfeszítéseket, hogy megelőzzék a passzív dohányzást a munkahelyeken, de nem állapít meg büntetést.
A 2020-as olimpiai és paralimpiai játékok előtt a kormány el akarja kezdeni a vállalkozások és a közintézmények üzemeltetőinek büntetését a passzív dohányzás megakadályozásának elmulasztásáért. De a kormányzó Liberális Demokrata Párt és az egészségügyi minisztérium továbbra is ellentétben állnak a jogszabályok fölött, hogy ezt tegyék.
Az egészségügyi tárca becslése szerint évente mintegy 15 ezer ember hal meg Japánban a passzív dohányzás által okozott betegségek miatt.
"Számos beteg napi szinten életveszélyes kockázatoknak van kitéve" - mondta el a csoport vezetője Kazuo Hasegawa, szigorú fellépést szorgalmazva.

japantimes.co.jp


(0 értékelés)
 

Egyenesen a csapból (X)

Legyen az akár egy pohár sima víz az intenzív otthoni testmozgás után, dúsan szénsavas víz a barátokkal elköltött vacsorához, vagy egy korty enyhén szénsavas víz a gyerekeknek – most fenségesen hűs és szűrt vizet engedhetünk poharunkba egyenesen a csapból, ízlésünknek megfelelően hűtve, enyhén vagy erősen szénsavasan. Az egyszerűen beszerelhető GROHE Blue Home vízszűrő rendszer tiszta felfrissülést kínál egyetlen gombnyomásra.

Nem kell többé nehéz csomagokat hazacipelni, mert „otthonunkban is fakadhat” tökéletes, tiszta ízű ivóvíz, ami a család és vendégek számára egyaránt élvezetet nyújt. Ám a GROHE Blue Home vizének kiváló íze csak egy a rendszer által nyújtott rengeteg előny közül.

A teljes cikk itt olvasható!

A RING arca

Hogyan indult, hova jutott el, s melyek a legfontosabb értékei?

Tisztelt Olvasóink! Kedves Barátaim!

A ringmagazin.hu értékelvű közéleti, gazdasági, kulturális portál fejlesztésén gondolkozva, fontosnak tartok egy rövid visszapillantást, annak a tisztázását, hogy honnan indultunk, hova jutottunk el és melyek azok az értékek, amelyeket a jövőben is meg kell őriznünk. Szükségesnek tartom ezt abból a megfontolásból is, hogy másoknak is lehetőséget adjak a véleményeik, javaslataik elmondására.

A teljes cikk itt olvasható! 

Csokoládé

A csokoládé - szenvedély. Szenvedély fogyasztani. Szenvedély készíteni. Szenvedély árulni is. Pelle Csilla szenvedélyből és szenvedéllyel nyitotta meg kis üzletét 14 évvel ezelőtt Szentendrén, a belvárosban. Az Édeni Édességek Boltja, ahol mindenből árad a csokiillat és a harmónia, 2017-ben másodszor nyerte el az Év üzlete rangos díjat. Gratulálunk! A tulajdonos legújabb büszkeségei a most érkezett, világhírűvé lett MAGYAR csokoládék (képeinken)

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 707 vendég böngészi

logo negyzetes goourmet