Ring Magazin

Hétfô, 2018. Október 15.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód ÉLETMÓD A tüdőrákos betegek 30 százaléka passzív dohányos

A tüdőrákos betegek 30 százaléka passzív dohányos

E-mail Nyomtatás PDF

Egy új felmérés szerint Japánban a tüdőrákos betegek több mint 30%-a volt passzív dohányzásnak kitéve munkahelyén. Egy betegtámogató csoport szerint jogi lépésekre van szükség az irodák és a nyilvános helyek kockázatának csökkentése érdekében.

A Japán Tüdőrák Szövetség közölte, hogy egy legutóbbi felmérésben 123 betegből 31,7 százalék volt kitéve passzív dohányzásnak munkahelyén, és 5,2 százalék azt közölte, hogy otthagyta munkáját, hogy a passzív dohányzást elkerülje.
A felmérés során 215 beteget kérdeztek meg az interneten keresztül, május és június között.
A munkavédelmi- és egészségügyi törvény arra sarkalja a cégeket, hogy tegyenek erőfeszítéseket, hogy megelőzzék a passzív dohányzást a munkahelyeken, de nem állapít meg büntetést.
A 2020-as olimpiai és paralimpiai játékok előtt a kormány el akarja kezdeni a vállalkozások és a közintézmények üzemeltetőinek büntetését a passzív dohányzás megakadályozásának elmulasztásáért. De a kormányzó Liberális Demokrata Párt és az egészségügyi minisztérium továbbra is ellentétben állnak a jogszabályok fölött, hogy ezt tegyék.
Az egészségügyi tárca becslése szerint évente mintegy 15 ezer ember hal meg Japánban a passzív dohányzás által okozott betegségek miatt.
"Számos beteg napi szinten életveszélyes kockázatoknak van kitéve" - mondta el a csoport vezetője Kazuo Hasegawa, szigorú fellépést szorgalmazva.

japantimes.co.jp


(0 értékelés)
 

Migráció-szürreál

Rab Irén a göttingeni egyetem finnugor tanszékének lektoraként Németországban élte a magyarok megszokott, rendszeres külföldi életét az egyetem, a könyvtár, az uszoda és az általa alapított helyi „magyar klub” remekül szervezett kulturális rendezvényei között. Élte dolgos hétköznapjait és a kedves egyetemi város mindennapi életét, kerékpározott, kutyát sétáltatott, szívesen társalgott a szomszédokkal...
De egy napon hirtelen valami megváltozott, a szavak és mondatok a göttingeni polgárok szájában mintha szögletessé váltak volna ( a magyarral szemben ) és bár maradt a szokvány mosoly, mégis növekedett a távolság közte és a város lakói között. Valami nem stimmelt (es stimmt aber nicht!) a kedélyes egyetemi város és a kínjukban kerítést építő magyarok helyi képviselője, vagyis önmaga (Rab Irén) között...
Egy lebilincselő könyv, Európa változásairól, tényekkel és humorral, Rab Irén: Helyzet van című kötete

A RING arca

Hogyan indult, hova jutott el, s melyek a legfontosabb értékei?

Tisztelt Olvasóink! Kedves Barátaim!

A ringmagazin.hu értékelvű közéleti, gazdasági, kulturális portál fejlesztésén gondolkozva, fontosnak tartok egy rövid visszapillantást, annak a tisztázását, hogy honnan indultunk, hova jutottunk el és melyek azok az értékek, amelyeket a jövőben is meg kell őriznünk. Szükségesnek tartom ezt abból a megfontolásból is, hogy másoknak is lehetőséget adjak a véleményeik, javaslataik elmondására.

A teljes cikk itt olvasható! 

Megjelent A Mi Otthonunk októberi száma

cimlap 2018okt 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 815 vendég böngészi

bav logo kicsi banner