Ring Magazin

Hétfô, 2017. November 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód ÉLETMÓD Fotó és óra-aukció Budapesten

Fotó és óra-aukció Budapesten

E-mail Nyomtatás PDF

 elegans ciriqwrsKortárs művek igazán mozgalmas és újszerű akuciójának adott otthont a BÁV. Megrendezték az első fotó- és óraaukciót Budapesten. A legmagasabb leütési ár az órák között volt, egy Breitling Bentley karóraráé, amelyért több mint 3 millió forintot fizetett új gazdája. A fotók közül pedig Tóth György Érzelmi állapot című aktsorozata és André Kertész From My Window sorozatának egyik darabja érte el a legmagasabb árat.

 

Az árverésen több mint 130 óra tétel vett részt, a luxus modellektől az igényes, de kedvező árú időmérőkön keresztül egészen a gyűjtői darabokig vonultatták fel a legnagyobb márkákat, mint pl. a Breguet, Rolex, Omega, Glashütte Original, az IWC vagy TAG Heuer. A BÁV kínálatában mindig is megtalálhatók voltak órakülönlegességek, a növekvő kereslet és érdeklődés miatt azonban most először önálló óraaukcióval jelentkezett a cég. Az órák népszerűsége abban rejlik, hogy az egyike azon kevés műtárgytípusoknak, amelyeket nem vitrinben őrzünk. Amellett, hogy nap mint nap viselhetjük, kifejezhetjük vele egyéniségünket, gyűjthetjük, sőt tovább is örökíthetjük. Ráadásul ha körültekintően választunk, nagyszerű befektetésnek is bizonyulnak - véli a BÁV.  Az első óra-aukció összeállításánál a szakértők törekedtek arra, hogy a különböző korosztályokhoz, stílusokhoz és pénztárcákhoz alkalmazkodó kollekciót állítsanak össze. A régi órák gyűjtőinek számos zsebóra ritkaság mellett az aukció legrégebbi tételével, egy 1800-as évek elejéről származó arany zsebórával készültek a szakértők. A tökéletesen működő szerkezetet két, harangot ütő, aprólékosan kidolgozott angyal teszi különlegessé.

zsebora 9f31z2j4

Az aranyzsebóra - aprólékosan kidolgozva az 1800-as évekből, működőképesen. Fotó: BÁV

Közleményük szerint az október 31-én megrendezett aukción a svájci precizitást és az angol eleganciát ötvöző Breitling Bentley karóra csaknem 3,2 millió forintért kelt el. A legkeresettebb márka az Omega volt. A Professional sorozat darabjaira licitáltak a legtöbben, ezek jellemzően 400-500 ezer forint körül mozogtak. Népszerűek voltak a Tag Heuer órái is, a legendás Monaco Steve McQueen karórát 676 ezer, a Valory Real Madrid óráját 307 ezer forintnál ütötték le. Nagy érdeklődés mellet keltek el a Breitling férfi és női, valamint a Windrider Lady modelljei is, míg az IWC és a Corum Admiral több is darabja is 1 millió forint fölötti leütéseket hozott.

A főként befektetési célból vásárolt luxus márkák közül a Parmigiani Fleurier 1 millió 840 ezerért, az Audemars Piguet 2 millióért, míg a Rolex Sea-Dwellere 2 millió 800 forintért kelt el. A női óráknál a Chopard hódított, itt a legmagasabb eladási ár 922 ezer forint volt. Az aukció legnagyobb licitharcát egy különleges art deco női kvarcóra hozta: a Frederique Constant 102 briliánssal díszített modellje végül 418 ezer forintért talált gazdára. A gyűjtői tételek közül az A. Lange & Söhne arany zsebórája 984 ezer, a Patek Philippe frakkórája 1,1 millió forintot ért el. 
 cseh 1

Burger Barna egyedi világú csodálatos portréi nagysikert arattak a fotóaukción

A fotóaukció 83 magyar fotográfus 200 alkotását vonultatta fel. A kortárs fotósok közül Burger Barna alkotásai voltak a legnépszerűbbek, híres, Cseh Tamást portréi közül az egyik 221 ezer forintért cserélt gazdát. Nagy volt az érdeklődés Módos Gábor művészi aktjaira is, amelyek közül a Szépségeket 270 ezer forintnál ütötték le. Tóth István fotója, a Nehéz út és Török László A család című képe is 393 ezer forintért cserélt gazdát. Az árverés egyik legfiatalabb alkotója, Gordon Eszter budapesti rakpartot ábrázoló képe 418 ezer forintot ért. Az aukción a legnépszerűbbek a külföldön híressé vált magyar fotográfusok alkotásai voltak: Nicky Almásy épületfotói 200 ezer forint, Lucien Hervé alkotásait 200-300 ezer, Francis Haar fotói 300-400 ezer forint környékén keltek el. A közelmúltban elhunyt, Ata Kandó dél-amerikai indiánokról készült két fotójáért, illetve a világ legjobb gyerekfotósának tartott Suzanne Szász képeiért is 369 ezer forintot fizettek, míg André Kertész Kálvin tere 418 ezer forintért kelt el.

 

Felhasznát források: BÁV, Magyar Távirati Iroda


(1 értékelés)
 

Egyenesen a csapból (X)

Legyen az akár egy pohár sima víz az intenzív otthoni testmozgás után, dúsan szénsavas víz a barátokkal elköltött vacsorához, vagy egy korty enyhén szénsavas víz a gyerekeknek – most fenségesen hűs és szűrt vizet engedhetünk poharunkba egyenesen a csapból, ízlésünknek megfelelően hűtve, enyhén vagy erősen szénsavasan. Az egyszerűen beszerelhető GROHE Blue Home vízszűrő rendszer tiszta felfrissülést kínál egyetlen gombnyomásra.

Nem kell többé nehéz csomagokat hazacipelni, mert „otthonunkban is fakadhat” tökéletes, tiszta ízű ivóvíz, ami a család és vendégek számára egyaránt élvezetet nyújt. Ám a GROHE Blue Home vizének kiváló íze csak egy a rendszer által nyújtott rengeteg előny közül.

A teljes cikk itt olvasható!

A RING arca

Hogyan indult, hova jutott el, s melyek a legfontosabb értékei?

Tisztelt Olvasóink! Kedves Barátaim!

A ringmagazin.hu értékelvű közéleti, gazdasági, kulturális portál fejlesztésén gondolkozva, fontosnak tartok egy rövid visszapillantást, annak a tisztázását, hogy honnan indultunk, hova jutottunk el és melyek azok az értékek, amelyeket a jövőben is meg kell őriznünk. Szükségesnek tartom ezt abból a megfontolásból is, hogy másoknak is lehetőséget adjak a véleményeik, javaslataik elmondására.

A teljes cikk itt olvasható! 

Csokoládé

A csokoládé - szenvedély. Szenvedély fogyasztani. Szenvedély készíteni. Szenvedély árulni is. Pelle Csilla szenvedélyből és szenvedéllyel nyitotta meg kis üzletét 14 évvel ezelőtt Szentendrén, a belvárosban. Az Édeni Édességek Boltja, ahol mindenből árad a csokiillat és a harmónia, 2017-ben másodszor nyerte el az Év üzlete rangos díjat. Gratulálunk! A tulajdonos legújabb büszkeségei a most érkezett, világhírűvé lett MAGYAR csokoládék (képeinken)

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 830 vendég böngészi

logo negyzetes goourmet