Ring Magazin

Hétfô, 2018. Október 15.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Ütköző Juhász Péter: a nemzetnek legyen kormánya

Juhász Péter: a nemzetnek legyen kormánya

E-mail Nyomtatás PDF

Fontosnak nevezte az összehangolt indulást a parlamenti választáson Juhász Péter, az Együtt elnöke és Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje az Együtt országos politikai tanácsának szombati budapesti ülésén.

Juhász Péter kiemelte, kizárt, hogy sikerüljön kormányt váltani, ha az egyéni választókerületekben nem egy ellenzéki induló áll szemben a Fidesz jelöltjével, ez pedig "az össz-ellenzéken múlik". Hangsúlyozta, az önálló induláshoz szükséges program megalkotásán és a jelöltek kiválasztásán túl fontosnak tartják, hogy "a nemzetnek legyen kormánya, amely érte politizál".
Ezért hajlandóak vagyunk visszafogottan, pártérdekeinkkel adott esetben szembe is menve politizálni - fogalmazott. Erre példaként említette az ellenzéki erők koordinált választási indulását, sajnálatát fejezve ki, hogy egyes pártok elutasítják a közös jelöltállítást.
Elegük van az embereknek abból, hogy mindenki önállóan szeretné megvalósítani önmagát, önérdekből - mondta Juhász Péter, megjegyezve, hogy a két párt nyitott arra, hogy mások is csatlakozzanak az együttműködésükhöz.
Karácsony Gergely szerint a siker egyik kulcsa az lesz, hogy a választókat rávegyék, a két szavazatukat "okosan osszák be", az egyikkel a sokszínű ellenzéki tábort megszólítani képes jelöltet támogassák, a másikat pedig a számukra legszimpatikusabb listára adják.
Mint mondta, sokáig vártak a hozzájuk hasonlóan gondolkodó pártokra, most is nyitva van az ajtó, de már "el kell indulnunk, dolgoznunk kell, szövetséget kell kötnünk, koalíciókat kell alkotnunk", és meg kell találni a 106 egyéni jelöltet.
Karácsony Gergely szerint nem csupán az Orbán-kormány, de az annak hatalomra kerüléséhez vezető körülmények helyes kritikáját is meg kell fogalmazniuk, olyan ajánlatot téve a választóknak, amely "nem az Orbán-kormány előtti múlt, hanem az Orbán-kormány utáni jövő felépítéséről szól".
Mint mondta, az Együtt és a Párbeszéd programja sokban hasonlít egymáshoz, ennek elemeként említette, hogy "nincs liberális demokrácia összetartó társadalom nélkül", a jövő Magyarországát pedig tudásalapúvá kell tenni.

MTI


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk októberi száma

cimlap 2018okt 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 809 vendég böngészi

bav logo kicsi banner