Ring Magazin

Szerda, 2018. November 14.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Programok Bringázz és reggelizz

Bringázz és reggelizz

E-mail Nyomtatás PDF

fokep

Második éve utolsó állomásához érkezik Budapesten október 27-én, a Bringázz és reggeliz mozgalom. A III. kerületi önkormányzat támogatásával és helyi vendéglátóhelyek szponzorálásával tavaly indult el a rendezvény, melynek lényege, hogy mindenki aki a megadott napokon átbiciklizik Óbudán, a kijelölt éttermekben kap egy kávét és mellé péksüteményt. A mozgalomnak már az első évben óriási sikere lett, az idei második esztendejük sem alakult másként. 

Mi nem azt kérdezzük, hogy mi az okod arra, hogy kerékpárra pattanj - hogy az üzlet, divat, stílus, vagy ép életmód - mi csak annyit mondunk: helyes! Jól döntöttél, bármi is inspirált erre - fogalmazta meg Bús Balázs, a kerület polgármestere. Hozzátéve: mi megerősítünk ebben és meghívunk egy bringás reggelire.

Már az első évben több száz kerékpáros fordult meg a közreműködő óbudai vendéglátóhelyeken a februárban startoló és októberben záruló rendezvény sorozaton. Minden hónap utolsó péntekén várták a résztvevőket és az óvodásoktól a nyugdíjasokig szinte minden korosztály érkezett. Az eseményt az Esernyős Óbudai Kultúrális Központ koordinálja és az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatja. A mára fővárosszerte ismertté vált programsorozat 2016-ban indult útjára, azzal a céllal, hogy az egészséges életmód és a kerékpáros közlekedés előnyeire hívja fel a figyelmet. A megjelölt vendéglátóhelyek helyben sütött pékáruval, friss gyümölcslével és minőségi kávéval várták mindazokat, akik biciklivel indulnak el és érkeznek meg hozzájuk. 2017-ben további vendéglátóhelyek csatlakoztak a kezdeményezéshez, így jelenleg hét helyen (Esernyős, Cziniel Cukrászda és Kávéház, Rozmaring Kertvendéglő, This is Melbourne Too, Csillaghegyi Megálló, Araamu Cafe, I Love Kex Cukrászda) lehet ingyenes bringásreggelit fogyasztani minden hónap utolsó péntekén reggel 7.00 és 9.00 óra között.

Az utolsó reggeli 2017

 

SBA 8173

Hangulat-kép az idei Bringázz és regelizz programjáról 

Az óbudai kezdeményezés a bringás közösséget is erősítette, hiszen a közös reggelik remek találkozási pontként szolgáltak a visszajáró bicikliseknek - értékelték a szervezők. Az idei utolsó állomás és utolsó időpont is elérkezett, pénteken, október 27-én várják ebben az évben utoljára a Bringázz és reggelizz! résztvevőit. A résztvételhez nem kell mást tenni, mint regisztrűlni ( itt) kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb reggeliző pontot és a kinyomtatott visszaigazoló papírunkkal odakerékpározni. Idén, október 27-én, azt Esernyős Kultúrális Pontban nem csak kávé és süti, hanem záró-buli is várja a biciklizőket. A Bélaműhely különleges zenei világát láthatják és hallhatják, aki mi máson is játszanának aznap, mint kerékpár alkatrészeken. 

( Bélaműhely zenei világáról bővebben itt ) 

Forrás: bike and breakfeast


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk novemberi száma

amio 2018nov 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 654 vendég böngészi

bav logo kicsi banner