Ring Magazin

Hétfô, 2018. Október 15.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Programok Október: Vietnam

Október: Vietnam

E-mail Nyomtatás PDF

avato05

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola új programsorozatot indít, amelyben távoli buddhista országokat és azok kultúráit mutatja be egy hónapon keresztül. A Magyarországi Vietnami Buddhista Egyesülettel együttműködve októberben a vietnami buddhista kulturális élet lett a főszereplő. 

A vendégek előadást tartanak Vietnámról, például a vietnami irodalomról és a magyar irodalommal kapcsolatos élményeikről.  Az irodalmi esten megismerhették például a budapesti főiskolának átadott "Béke minden lépésben" című vietnámi zen tanításokat tartalmazó könyvet. Az est vendége volt Phan Anh Son, fordító, aki több más mellett Juhász gyula, Tóth árpád verseit fordította vietnámi nyelvre, valamint valamint volt Giap Van Chung - Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett forditó, aki Márai Sándor, Szabó Magda, Kertész Imre műveit ültette át hazájanyelvére és magyar nyelvre forditott vietnami novellákat is. 

A csütörtök a teázások ideje a vietnámi hónap alkalmából - a buddhizmus egyik gyakorlata a meditáció. Elcsendesíti a tudatot, segít rálátni a bennünk lévő és a minket körülvevő világ működésére. Nem csak üléskor tudunk meditálni, hanem amikor megyünk, megállunk, megpihenünk vagy dolgozunk. A tea meditáció is ilyen gyakorlat. Alkalmat teremt arra, hogy együtt legyünk, meghallgassuk egymást, a nehézségekre, akadályokra választ találjunk, így okozva egymásnak örömöt, boldogságot. Az esti tea meditáció során visszatérünk önmagunkhoz, kifejezzük érzéseinket, meghallgatjuk egymást, hogy megértésre és szeretetre találjunk. A teameditációt a tiszteletreméltó Thich Thien Bao mester vezeti.

Programok október hónapban a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán ( Budapest, IX.kerület, Börzsöny utca) : Útibeszámolók Szerda, Október 25. | 18:00 Némethy András előadása,  Záróest, Vasárnap, Október 29. | 17:00 előadók Thich Thien Bao és Jelen János. További programok a hónapban : állandó kiállítás, melynek témái a vietnami buddhista templomok, festmények, szerdánként pedig vietnami filmklub. A rendezvények csak regizstrációhoz kötöttek - díjtalanul látogathatók. 

 

Tan Kapuja Buddhista Főiskola 

 


(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk októberi száma

cimlap 2018okt 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 795 vendég böngészi

bav logo kicsi banner