Close

Andrej Babis fölénnyel nyert

andrejbabis00001

Az Andrej Babis vezette jobbközép ANO mozgalom biztos győzelmet aratott a hétvégi csehországi képviselőházi választásokon. A független Csehországban ilyen nagy arányú győzelmet még egyetlen párt sem ért el parlamenti választáson. A Cseh Statisztikai Hivatal közleménye szerint az ANO 29,64 százalékot, a második Polgári Demokratikus Párt (ODS) 11,32 százalékot, a harmadik Cseh Kalózpárt 10,79 százalékot kapott. A negyedik helyen a bevándorlásellenes Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) végzett 10,64 százalékkal.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter telefonon gratulált Andrej Babisnak az ANO és az ő személyes választási győzelméhez, sok sikert kívánt neki a kormányalakítás folyamatához – közölte az MTI-vel a Külgazdasági és Külügyminisztérium vasárnap.A tárca közlése szerint a felek nyugtázták, hogy az Európai Unió jövőjével kapcsolatban számos fontos kérdésben azonos álláspontot képviselnek, így jó szövetségesei lehetnek majd egymásnak. A minisztérium közleménye rögzíti: a magyar külpolitika fókuszában a V4-együttműködés áll, így Magyarország érdeke hogy Csehországnak minél előbb stabil kormánya legyen. 

MTI

Andrej Babis a választások előestéjén lezajlott televiziós vitában kihangsúlyozta: nem akarok további integrációt, nem akarok Eurót. Ki is az Andrej Babis? / Újszó 2017.október 22.

    

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top