Ring Magazin

Hétfô, 2017. November 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Programajánló Október 23 - Budapest

Október 23 - Budapest

E-mail Nyomtatás PDF

56 os emlekmu 01

Október 23-a a családok ünnepe is,  a 61. évforduló a főhajtás, a megemlékezés, a tiszteletadás mellett a közös élményekről, a szabadság örömteli megünnepléséről is szól - mondta el Kiss Anita, az ünnepségek szevezéséért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtófőnöke. A Terror Háza Múzeum előtti díszünnepségen túl, számos programmal várják a családokat,  díjtalanul:  mozi, múzeum, koncertek és különleges fényfestés is lesz az ünnepi hétvégén.

Kiss Anita hangsúlyozta nagyon látványosnak ígérkezik a fényfestés. Október 22-én a Budapesti Műszaki Egyetem (Műegyetem), valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium épülete, október 23-án pedig a Műegyetem és a Terror Háza Múzeum épülete kap látványos megvilágítást. Hozzátette: évek óta rendkívül népszerű, így idén is lesz Nyitott Parlament, azaz október 23-án 10 órától a családok megnézhetik az Országházban a Szent Koronát, a Díszlépcsőházat és a Kupolacsarnokot is. 
Kulturális programokkal is készültek, október 22-én és 24-én a Terror Háza Múzeum ingyenesen látogatható. (Az október 23-ai díszünnepség miatt a múzeum zárva lesz)

Nagyobb gyerekekkel javasolják a mozit, ahová díjatalanul lehet menni, október 23-án, 1956-os játék- és dokumentumfilmek vetítése a Corvin, a Tabán, valamint a Kino Café Moziban  ingyenesek. 


Október 22. és november 4. között a 4-es, 6-os, 47-es és 49-es villamosvonal egy-egy ikonikus forradalmi helyszínén - a Móricz Zsigmond körtérnél, a Szent Gellért térnél, a Kálvin térnél, a Széna térnél, a Jászai Mari térnél, a Nyugati térnél, a Blaha Lujza térnél és a Corvin negyednél - korhű ruhába öltözött rikkancsok osztogatnak majd korabeli hírekből összeállított újságot. A 6-os és a 49-es villamosvonalon nosztalgia villamosjáratok is közlekednek majd. 
Október 23-án 17 órától Szabadságkoncert 1956 lesz a Millenáris B csarnokban, fellép mások mellett a Margaret Island és az Irie Maffia is. A belépés ingyenes, de előzetes online regisztráció szükséges hozzá. 
A részletes programok megtalálhatóak, itt az október23. oldalon.


Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 


(2 értékelés)
 

Csokoládé

A csokoládé - szenvedély. Szenvedély fogyasztani. Szenvedély készíteni. Szenvedély árulni is. Pelle Csilla szenvedélyből és szenvedéllyel nyitotta meg kis üzletét 14 évvel ezelőtt Szentendrén, a belvárosban. Az Édeni Édességek Boltja, ahol mindenből árad a csokiillat és a harmónia, 2017-ben másodszor nyerte el az Év üzlete rangos díjat. Gratulálunk! A tulajdonos legújabb büszkeségei a most érkezett, világhírűvé lett MAGYAR csokoládék (képeinken)

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 888 vendég böngészi

logo negyzetes goourmet