Ring Magazin

Hétfô, 2018. Jûlius 16.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Belföld Riasztás a magyar légtérben

Riasztás a magyar légtérben

E-mail Nyomtatás PDF

gripenmo

Bombafenyegetés ért egy civil utasszállító gépet ma délben a magyar légtérben. A Honvédséget a NATO értesítette, kérve az azonali beavatkozást.. A Kanadából Dubajba tartó repülőgépet magyar Gripen gépek kísérték a magyar légtérhatárig.

A Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit csütörtökön fél 12 körül riasztotta a NATO Integrált Légivezetési Központ - közölte a Honvédelmi Minisztérium az Magyar Távirati Irodával. A közleményükében azt írták: 2 gépük indult útnak a riasztást követően, a Gripen pár az utasszállítót a magyar határnál érte el és elvégezte az azonosítást. Az utasszállító a repülési tervtől nem tért el, a rádiókapcsolatot is felvette a magyar polgári légiforgalmi irányítással. A Gripenek a határig kísérték repülőgépet, ahol átadták a román légierő készenléti szolgálatának, majd visszatértek a kecskeméti repülőbázisra. A Honvédelmi Minisztérium közelménye alapján, a gépeknek az akció során át kellett lépniük a hangsebességet, hogy biztonsággal ellérjék és azonosíthassák az utasszállítót. 

Az ügy részleteivel kapcsolatosan az érintettek még nem nyilatkoztak.  

MTI


(0 értékelés)
 

Megjelent az A Mi Otthonunk júliusi száma

cimlap 2018julius 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 342 vendég böngészi

bav logo kicsi banner