Ring Magazin

Hétfô, 2018. Szeptember 24.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Ütköző Ki a nagyfőnök?

Ki a nagyfőnök?

E-mail Nyomtatás PDF

radio2

Ha az Indexnek híhetünk: Such úr fizetése 1,8 millióról indult, amely 2009 elejére 4,3 millióra, júliusban pedig már 9,4 millió forintra hízott fel. No nem véletlenül, járt neki. Ezt a szerződést azután kötötték meg vele, hogy a kormány 2 millióban kívánta maximálni a közszolgák fizetését. Ezt 1990-ben kormányrendeletben elő is írták, takarékossági intézkedésekre hivatkozva! ((https://www.vg.hu/vallalatok/johetnek-a-3-5-millios-havi-fizetesek-az-allami-cegvezetoknel-461314/)

Az elnök urat persze mindez nem érdekelte, hogy az előírások szerint nem kereshetne 2 milliónál többet, és beperelte a munkaadóját. 175 millió forintot kért még, mivel szerinte ennyivel megkárosították.

A közszolgálati rádió elnökeként persze talán joggal várhatnánk el, bizonyos erkölcsi normák-, netán etikai kódex szerinti viselkedést. Ennyiben hibáztatható a volt elnök, de sokkal jobban sáros ebben, a munkaadója, amely ezt a szerződést megkötötte vele. No, de ez nem is érdekes. Az érdekes az, hogy eltelt 6 év és meg is született a bíróság jogerős ítélete: érvényes volt az elnök szerződése, s a kárpótlásra a közmédia 274 millió forintot különített el. Hogy valójában mennyit kap az elnök azt hétpecsétes titokként kezelik.

Joggal, hiszen kár lenne felbosszantani a polgárokat, hogy mennyit tesz zsebre a volt elnök, akinek erkölcsi érzékenysége a jelek szerint nem túl erős…

Viszont nem értjük a Fideszt. Ez az adófizetők pénzére ácsingózó ember hogy lehet 2012 óta az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója? Ha egy magáncég alkalmazná az érthető, az ő magánügyük. De az Országgyűlés Hivatala mégis csak más! Itt talán erkölcsi szempontok is szerepet játszhatnának abban, ki a nagy főnök. Vagy megvárják, amíg az Országgyűlést is beperli majd?

Ne aggódjanak, aki keres, az talál majd erre is okot!

Egerszegi csaba 

 

such gyorgy

Such György, a Magyar Rádió elnöke 2006-2010 

 

Az idézett cikk: 

Megállapodással végződött az a per, amit Such György, a Magyar Rádió volt elnöke indított elmaradt sikerdíja miatt. Az Index úgy értesült hogy a Suchnak járó bruttó 117 (nettó 80) millió forint a járulékokkal együtt összesen 142 millióba kerül a Közszolgálati Közalapítványnak.
Such, aki 2012 óta az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója, 2006 és 2010 között vezette a közrádiót. A közszférában szokatlan menedzseri szerződése szerint bruttó 1,8 milliós fizetése nem fix volt: a tényleges összeg attól függött, hogy miként sikerül teljesíteni a rádió üzleti tervét, így akár csökkenhetett is (erről részletesebben a Magyar Narancsnak nyilatkozott 2009-ben). Elnöksége alatt azonban az addig masszívan veszteséges rádió gazdaságilag stabilizálódott, sőt, nyereségessé vált.


(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk szeptemberi száma

amio 2018szept 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 503 vendég böngészi

bav logo kicsi banner