Ring Magazin

Csütörtök, 2017. December 14.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Külföld Nem lesz háború

Nem lesz háború

E-mail Nyomtatás PDF

trumppeace00001

Tárgyalások zajlanak a kulisszák mögött az Észak-koreai konfilktus kapcsán - állítják szakértők. A cél természetesen a háború elkerülése és a további atomkísérletek megakadályozása. Az Európai Unió mindenesetre az eddig történtek megtorlásaként mától szigorító gazdasági korlátozásokat léptetett életbe Észak- Koreával kapcsolatosan, ami érinti textil-termékek importját és a kőolaj szállítmányokat is. Csoma Mózes, az ELTE Koreai Tanszékének vezetője ugyanakkor pontokba gyűjtötte a békés megoldás kereső lépéseket. 

Mint elmondta: a fegyveres beavatkozás első biztos jele az lenne, hogy megkezdenék a külföldiek evakuálását Dél-Koreából. Az Észak- Koreával közvetlen szomszédos államban jelenleg többi között 150 ezer amerikai, 40 ezer japán állampolgár, vvalamint nagyon sok európai és még mintegy egymillió kínai is él. Ennek az intézkedésnek gyelőre ennek semmi jele nem tapasztalható. Ugyanakkor a hivatalos bejelentések alapján, Donald Trump novemberben távol-keleti körútra indul és felkeresi Kínát is. Ez alkalmat adhat, hogy alacsonyabb rangú amerikai diplomaták észak-koreai diplomatákkal tárgyalásokat folytassanak a kialakult helyzetről. Szintén a tárgyalásokra utal Rex Tillerson amerikai külügyminiszter korábban Kínában tett kijelentése, amely szerint három csatornán is kapcsolatban állnak az észak-koreai rezsimmel. A békét és a béke fenntartásának szándékát látszik igazolni, hogy miközben vannak olyan országok, amelyek felvetették, hogy a feszültségek miatt távol maradnának a 2018-as dél-koreai téli olimpiáról, az Egyesült Államok határozottan kijelentette, hogy részt vesz rajta. Ez szintén nem egy fegyveres beavatkozás előjele - fűzte hozzá Csoma Mózes, Korea szakértő. 

 

MTI


(1 értékelés)
 

Kína Európában - Budapesten

01kinaicsucs.nagy resize resizeselyemut resize resizekakas resize resizekinaiak resize resizerepter resize resizeparlament resize resize
Budapest középpont lett: Közép-Kelet-Európa és Kína legmagasabb rangú politikusai, pénzügyi, gazdasági vezetői találkoztak ép itt. Vonultak a delegációk, bénult a város, sokkolódott a sajtó, özönlöttek a hírek. Aláírták, elindították, megindul, elkészült, átadták, átvették. Összeállításunkban Kína és a csúcstalálkozó szerepét igyekeztünk összefoglalni. 3 nap számos cikk - képeinkre kattintva és oldalainkon tallózhatnak a beszámolók között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 1003 vendég böngészi

bav logo kicsi banner