Close

Szél: Az ellenzéki pártok egymással vannak elfoglalva

Hatvan, 2017. október 5. Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnök-jelöltje, a párt társelnöke, frakcióvezetője beszél a Kezdjünk egy új korszakot! című sajtótájékoztatóján a hatvani városháza előtt 2017. október 5-én. Mellette Tóth Norbert, az LMP Heves megyei elnöke. MTI Fotó: Komka Péter

A Lehet Más a Politika (LMP) elkötelezett aziránt, hogy megállítsa a gyűlöletkeltést és kormányra kerülve visszaadja a politikát a magyar embereknek – jelentette ki az LMP miniszterelnök-jelöltje csütörtökön, az ellenzéki párt országjáró körútjának első állomásán, Hatvanban. Szél Bernadett arról is beszélt, a kormány nem kormányoz, az ellenzéki pártok pedig egymással vannak elfoglalva.

Szél Bernadett a „Kezdjünk egy új korszakot!” címmel tartott sajtótájékoztatón kiemelte: az elmúlt hetek eseményei világosan rámutattak arra, hogy az ország megfeneklett. Orbán Viktor gyakorlatilag felhagyott a kormányzással, egyedül saját hatalmához ragaszkodik görcsösen, ezért nincsenek érdemi intézkedések, a kabinet folyamatosan magyarázkodik és gyűlöletkeltő kampányt indított az adófizetők pénzéből, amelyet oktatásra és egészségügyre kellene költeni – mondta.
Az ellenzéki pártok eközben egymással vannak elfoglalva, nem az érdemi problémákról, a választók számára fontos témákról beszélnek. Az LMP azonban határozottan és elkötelezetten arra törekszik, hogy megállítsa a gyűlöletkeltést és visszaadja a politikát a magyar embereknek – hangoztatta a politikus.
Hét pontban fogalmazza meg, mire kér mandátumot az LMP a választókról és kormányra kerülése esetén milyen intézkedéseket tart szükségesnek egy élhetőbb Magyarországért.
Kijelentette: vissza kell venni az emberek pénzét a politikusoktól, mert ma alig kapnak vissza valamit befizetett adóforintjaikból. Az elmúlt évtizedek minden megszorítása elkerülhető lett volna, ha a kormányok érdemi antikorrupciós politikát folytatnak, ennek megoldásáról szól az LMP antikorrupciós 12 pontja – közölte.
A „tűzoltás” kategóriájába tartozó teendők egyikeként említette a bérválság felszámolását. Emlékeztetett: az LMP 1440 milliárd forintos intézkedéscsomagot nyújtott be.
Rámutatott: az LMP a versenyszférában a magyar emberek többségét foglalkoztató kis- és középvállalkozásokat tekinti stratégiai partnereinek elfogadhatatlannak nevezve, hogy ezeket ma „a saját kormányunk hozza versenyhátrányba”.
Újra a világ élvonalába emelnék az oktatást – sorolta. Erre a költségvetés ötödét szánja az LMP, ingyenessé téve a diplomaszerzést és megvédve a vidéki felsőoktatási intézményeket. Emellett a párt egyetlen családról sem mond le: programjában minden gyereket vállaló családnak egyforma támogatást, a családi pótlék megemelését, állami bérlakás-program indítását, a fiatalok lakásproblémáinak enyhítését ígéri. Szél Bernadett beszélt arról is, hogy céljuk működő és ténylegesen ingyenes állami egészségügy megteremtése, miután „a Fidesz az elmúlt évek folyamatos forráskivonásaival gyakorlatilag fizetőssé tette” azt.
Olyan hatékony mezőgazdaságot hoznának létre, mely nem a „fideszes hűbérurakat”, hanem a sikeres magyar családi gazdaságokat támogatja – mondta az LMP miniszterelnök-jelöltje.
Tóth Norbert, a párt Heves megyei elnöke az eseményen elmondta: az LMP tiltakozik az ellen a kormánypárti kezdeményezés ellen, mely az Országos Magyar Vadászkamara tulajdonába adná a hatvani Grassalkovich-kastélyt.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top