Close

Önálló listát állít a 2018-as választásra a DK

Forrás: hafr.blog.hu

A Demokratikus Koalíció koordinált egyéni jelöltállítást javasol és önálló listát állít a 2018-as választásokra – közölte az ellenzéki párt szombaton az MTI-vel.

„A DK sajnos már nem tudja követni az MSZP álláspontjának változásait a demokratikus ellenzék választási együttműködésével kapcsolatban” – írták a közleményben, hozzátéve: amit látnak, az sok esetben nem találkozik a véleményükkel és kultúrájukkal, továbbá a DK szerint ellentétes a demokratikus ellenzék és „a remélt új köztársaság” érdekeivel.
Leszögezték: a DK a továbbiakban nem folytatja a közös listáról az MSZP által elindított „vég nélküli vitát, amely kilenc hónap alatt odáig sem jutott, hogy akár egyetlen hivatalos tárgyalás lett volna az ellenzéki pártok között”. A DK úgy értékeli, az MSZP stratégiája és az elmúlt kilenc hónapban követett politikája lehetetlenné teszi a közös listás indulást.
A Demokratikus Koalíció elnöksége ezért úgy döntött, hogy a DK koordinált egyéni jelöltállítást javasol és önálló listát állít a 2018-as választásra; a párt listáját Gyurcsány Ferenc pártelnök vezeti – tudatták.
Hozzáfűzték: tárgyalásokat az egyéni választókerületekben induló jelöltekről kell folytatni, erre készek állnak valamennyi „demokratikus ellenzéki párttal”.
„Az arányosság, a méltányosság szempontjai alapján gyorsan megállapodásra juthatunk. Csak elszántság kell hozzá” – véli a DK.

***

Továbbra is közös ellenzéki listát szeretne az MSZP

 

A szocialisták álláspontja soha nem változott, továbbra is ellenzéki összefogást és közös listát javasolnak – közölte az MSZP szombaton az MTI-vel, a Demokratikus Koalíció (DK) közleményére reagálva.

A DK szombaton koordinált egyéni jelöltállítást javasolt és közölte, hogy önálló listát állít a 2018-as választásokra.
A szocialisták közleménye szerint a DK éveken át másról sem beszélt, mint az összefogás szükségességéről, ennek ellenére Gyurcsány Ferenc „hátat fordít az ellenzéki tárgyalásoknak”.
Az MSZP szerint „az országot szétrabló Fidesz-kormány” leváltásához közös miniszterelnök-jelöltre, közös ellenzéki listára, és mind a 106 választókerületben egyetlen ellenzéki jelöltre van szükség a Fidesz és a Jobbik jelöltjeivel szemben – áll a közleményben.

MTI

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top