Ring Magazin

Vasárnap, 2018. Február 25.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Sport Magyar Európa bajnoki cím terep-rallyban!

Magyar Európa bajnoki cím terep-rallyban!

E-mail Nyomtatás PDF
Laller Európa csúcsán - Horváth Lajos a FIM Bajas sorozat Európa bajnoka!
 
Horváth Lajos "Laller" nem akármilyen sikerrel melegített a 40. Dakar Rallyra. A váci terepmotoros a FIM Europe Bajas sorozatában az élen végzett, így beírta magát a terep-rally sportág nagykönyvébe: a Laller Racing Dakar Team versenyzője a kategória első magyar Európa bajnoka!

 

aaaaaaaaaa2

 

A váciak Dakar hőse 2015-ben már megvillantotta képességeit, amikor begyűjtötte hazánk első motoros terep-rally világkupa pontjait! Azóta már a Dakart is megjárta a tehetséges pilóta, aki idén a FIM Europe Bajas sorozat kihívásaival igyekezett rágyúrni a jövő évi sivatagi versengésre. Nos, ez elsőrangúan sikerült neki!
 
"Az idei évben is minden a Dakar Rallys felkészülésünkről szól. Ennek jegyében neveztünk a FIM Europe Bajas 450 cc-s kategóriájába, amely sorozat Bugacon, a Hungarian Baja-n, valamint Bulgáriában, Lengyelországban és Portugáliában zajlott. A bajnokság zárása előtt két fordulóval, egy-egy első és második helyezéssel a tarsolyban kezdett foglalkoztatni az Európa bajnoki cím, a végső győzelem gondolata. 
 
Nem vettünk részt az utolsó lengyel, valamint a portugál versenyen sem, ennek ellenére megőriztük a vezető pozíciónk, és megnyertük az Európa bajnokságot! Az EB győztesnek járó kupát még nem vehettük a kezünkbe, ám ez a pillanat is hamarosan elérkezik. A FIM már jelezte a magyar szövetség irányába, hogy a sorozat végeredményei hivatalosak, így izgatottan várjuk a díjátadó gála időpontját!
 
 
aaaaaaaaaa3
 
 
Hálás vagyok mindenkinek a szurkolásért, a biztatásért. Szeretném megköszönni a szponzoraimnak a kitartó segítséget, a belém vetett hitüket. A siker mindannyiunké! Nem utolsósorban köszönettel tartozom a médiumoknak, hogy támogatják a törekvéseinket és hírt adnak a szereplésünkről." - összegzett a Laller Racing Dakar Team boldog Európa bajnoka.  
 
A zárófordulókat logisztikai és anyagi szempontokat is mérlegelve kihagyni kényszerülő pilóta már 1500 fokon égve várja a következő megmérettetést. Ez a novemberi Raid of the Champions lesz, majd utána következhet a 40. jubileumi Dakar!
 
"Kár lenne tagadni, nagyon boldoggá tesz, hogy megnyertük az Európa bajnokságot! Szinte felfoghatatlan, hogy én vagyok az első magyar, akinek ez sikerült! Most egy délután erejéig megállunk és örülünk a kontinensbajnoki címnek. Aztán viszont új lapot húzunk, kettőzött erővel vetjük bele magunkat a munkába.
 
 
aaaaaaaaaa1
 
 
A hajrához érkeztünk, már 100 nap sincs a Dakar Rallyig. Muszáj egyre jobban felpörgetni az edzésmunkám, és igyekszem minél többet tesztelni is. Utána egy nagygenerál, majd a motorom hajóra kerül és elindul Dél-Amerika felé." - foglalta csokorba a következő időszak teendőit a friss EB győztes motoros.
 
Sporttörténelemmel indította tehát az utolsó hónapokat az overallján ezentúl bajnoki csillagot is viselő versenyző, aki hasonló lendülettel folytatná a továbbiakban. Az Európa bajnoki trófea mellé ugyanis mindenképp szeretné begyűjteni a 40. Dakar Rally teljesítéséért járó medáliát!
 
 
Írta: Tóth Krisztián Márk / Képek: Pataky Péter

(2 értékelés)
 

Megjelent az A Mi Otthonunk februári száma

 amio ujsz 

Bővebben a Életmód rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 1172 vendég böngészi

bav logo kicsi banner