Ring Magazin

Hétfô, 2017. November 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód OTTHON Kamasz, kék kabátban

Kamasz, kék kabátban

E-mail Nyomtatás PDF

 kamaszkorsban003

Ott állt télikabátban a Héven - és rendíthetetlen volt, akárcsak Andersen ólomkatonája a mesében. Óriás kék bőrönd gurult mellette, hátán hátizsák tele tömve, kezében gyűrött zacskók. És persze a télikabát - nyárias idő van, kora este, napközben még 31 fokot mértek... Panasz-korban van. Kamaszodik. Lehet 17 éves. Vajon hova tart - itt a felnőttkor küszöbén, merre bukdácsol ép begombolt téli kabátban? 

Az utazóközönség nem veszi észre, nem reagál rendíthetetlenségére. Ahogy ott áll, sziklaszilárdan a tömegközlekedésben. A péntek esti meleg közönyben, talán a hét törpe is lehetne. Egyszerre. Az sem biztos hogy feltünne, bárkinek. Pedig fojtott haragja némán is sugárzik. Áll, rendíthetetlenül, a futó tájat követi. Két megàlló múlva ül le - a babakocsiknak szánt ülésekre, egyszerre kettőre a bőröndjének külön helyet szorítva. Télikabátja szekrényszagot áraszt

- Na, Hello - mondja kamaszul már a telefonba. A téli kabátot fél kézzel gombolja - hát na ja... Hallod...- meséli. -  Aha most megyek. Igen, elköltözöm. Aha...- kamasz kötőszavakkal hadarja. - Naaa, végig a buszon, két szatyor, táska, cipeltem. Meg persze télikabátban! - Megnyugszom, ő is tudja.

Elképzelni könnyű amiről kamaszkodik, amit kamaszul elmond és panaszkodik - amit próbál a telefonba elhadarni. Sok holmi, nagy indulat, óriás bőrönd és az-ide-vissza-én-ugyan-nem-jövök-többet dühe.

Hát ezért a télikabát ? Költözés. Hiszen az ember nem megy el csak úgy, 16-17 évésen akár "örökre" is, egy nyár este, téli kabát nélkül. - A tankönyveimet persze otthagytam... - folytatja a telefonba.

Logikus. Az ember ennyi évésen mi mást és hogyan tehetne. Télikabátban, nyárias este, a tanév idején: mint otthagyni a tankönyveit. Anya-apa kötelék nincs, szakad, vagy a szakító próbáját éli. Már ép nem volt aki rászóljon, a tankönyveeiiid, aki utána szaladjon, hogy inkább ezt a pulcsiiit és ne még a télikabátot... Nem volt senki, aki utána szaladt? Még ne tedd - még nincs itt az ideje. Csak a sarokig fuss inkább, járd körbe a házat, a tömböt, a nappalit, de gyere-vissza-kérlek, ha lehűlt a láz. 

Anya vagyok - igyekszem megérteni. Mi történik?? Vajon meddig tart ilyenkor az örökké...

- Hát nem tudom, hallod, úgy volt, apámtól jah... - félszavak újra, negyedekké harapja időnként. Telefonál. Leteszi. Mást hív. Higgadtabb.Tájékoztat, majd-hívlak-ol kamaszul. Majd bulit szervez. Végül csendben magába mélyed pár percet. Leveszi a kabátját. Újra telefonál ... 

kamaszkorszak01

És kibukik a szög a zsákból, itt a tömegközlekedésen megtudok mindent,  előszivárog a kamasz panasz-történet. Egy leendő férfiember kamaszkorában egy fejezet - talán nem is az első - amikor gyermekkorából már kinőve, a felnőtteknek kijáró akarattal, billegve a két korszaka között határozott és döntött - Apám mondta, hogy pakoljak el a fotelből. Mondtam jó, majd, okay. Aztán bejött megint és mondta hogy háromig számol. Hát elszámolt. Én meg semmi... Úgyhogy elköltöztem. Most megyek Anyámhoz, jah... 

Logikus.

Logikus? 

 Fázold Helga 

Induló sorozatunk, a Tini világ , anyák, szülők és szakemberek véleményeit igyekszik összegyűjteni az egyik legnehezebbnek tartott időszakról, gyermekünk kamaszkoráról. 

Következő cikkünk a Tini Világban: a Kamasz anyák 11+ parancsolata ( "Ne hagyd magára, Ne gondold, hogy Rád haragszik....")

 

 


(1 értékelés)
 

Egyenesen a csapból (X)

Legyen az akár egy pohár sima víz az intenzív otthoni testmozgás után, dúsan szénsavas víz a barátokkal elköltött vacsorához, vagy egy korty enyhén szénsavas víz a gyerekeknek – most fenségesen hűs és szűrt vizet engedhetünk poharunkba egyenesen a csapból, ízlésünknek megfelelően hűtve, enyhén vagy erősen szénsavasan. Az egyszerűen beszerelhető GROHE Blue Home vízszűrő rendszer tiszta felfrissülést kínál egyetlen gombnyomásra.

Nem kell többé nehéz csomagokat hazacipelni, mert „otthonunkban is fakadhat” tökéletes, tiszta ízű ivóvíz, ami a család és vendégek számára egyaránt élvezetet nyújt. Ám a GROHE Blue Home vizének kiváló íze csak egy a rendszer által nyújtott rengeteg előny közül.

A teljes cikk itt olvasható!

A RING arca

Hogyan indult, hova jutott el, s melyek a legfontosabb értékei?

Tisztelt Olvasóink! Kedves Barátaim!

A ringmagazin.hu értékelvű közéleti, gazdasági, kulturális portál fejlesztésén gondolkozva, fontosnak tartok egy rövid visszapillantást, annak a tisztázását, hogy honnan indultunk, hova jutottunk el és melyek azok az értékek, amelyeket a jövőben is meg kell őriznünk. Szükségesnek tartom ezt abból a megfontolásból is, hogy másoknak is lehetőséget adjak a véleményeik, javaslataik elmondására.

A teljes cikk itt olvasható! 

Csokoládé

A csokoládé - szenvedély. Szenvedély fogyasztani. Szenvedély készíteni. Szenvedély árulni is. Pelle Csilla szenvedélyből és szenvedéllyel nyitotta meg kis üzletét 14 évvel ezelőtt Szentendrén, a belvárosban. Az Édeni Édességek Boltja, ahol mindenből árad a csokiillat és a harmónia, 2017-ben másodszor nyerte el az Év üzlete rangos díjat. Gratulálunk! A tulajdonos legújabb büszkeségei a most érkezett, világhírűvé lett MAGYAR csokoládék (képeinken)

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 830 vendég böngészi

logo negyzetes goourmet