Ring Magazin

Csütörtök, 2018. Szeptember 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Sport Wladár Sándor az Úszó Szövetség új elnöke

Wladár Sándor az Úszó Szövetség új elnöke

E-mail Nyomtatás PDF

 wladarsan01

Wladár Sándort választották az Magyar Úszó Szövetség új elnökének. A tisztújító közgyűlésen feszültségektől és vitáktól nem mentesen,  a küldöttek 143 igen szavazattal, 5 nem és 1 tartózkodás mellett voksoltak az olimpikonra. Végül a visszalépések miatt más jelölt nem volt, a nagy többség értékelése így is mérvadó volt a MÚSZ gyűlésén. 

Wladár Sándor,  akit környezetében mindenki csak Zénónak nevez, olimpikon, állatorvos, az első volt, aki Széchy Tamás csapatából olimpiát nyert, az elsők között volt, aki úszó karrierje után egyetem és egy tudományos pálya felé vette az irányt és szintén úttörő volt abban is, hogy hazánkabn úszó utánpótlást neveljen, ha szükséges a saját költségein is. 1963. július 19. született Budapesten.  Az 1972 és 1980 között KSI versenyzője volt, majd az 1981-1985 időszakban az Újpesti Dózsa színeiben versenyzett, 1985-ben, a Los Angeles-i olimpia bojkottját követően, alig 21 évesen hagyta abba az úszást. 100 méteres magyar csúcsát csak 1991-ben tudták megdönteni.

Sportkarrierje befejeztével lett az Állatorvosi Egyetem diákja, majd munkatársa, ahol kitűnő tanulmányi eredményeket ért el. Szintén válogatott úszó és állatorvos bátyjával, az 1990-es rendszerváltás után nyitották meg állatorvosi magánrendelőjüket, amely az elsők között volt az országban. Budán él, a II. kerületi önkormányzat sporttehetségek gondozásával foglalkozó munkatársaként és állatorvosként dolgozik. A Jövő SC elnöke

Jelentősebb érmei: olimpián, arany - 1980 Moszkva, 200 m hát;  vb, ezüst - 1982, Guayaquil 200 m hát ; eb, arany - 1981, Split 100 m hát és 200 m hát.

Életéről bővebben Lapozgató rovatunkban olvashatnak 

Ring Magazin

 

 


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk szeptemberi száma

amio 2018szept 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 499 vendég böngészi

bav logo kicsi banner