Ring Magazin

Csütörtök, 2018. Október 18.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Gazdaság Szakmai nappal nyílt meg az OMÉK

Szakmai nappal nyílt meg az OMÉK

E-mail Nyomtatás PDF


Szakértőknek szóló előadásokkal és konferenciákkal nyílt meg az OMÉK nulladik napján a szakmai nap, ahol a mezőgazdaságban és élelmiszertermelésben tevékenykedő szereplők egymással is tárgyalhatnak.


A mezőgazdaság elsődleges célja a megélhetés, vagyis hogy biztos alapot, stabil jövőt biztosítson a vidéken élők számára, valamint cél az is, hogy egészséges, jó minőségű élelmiszer kerüljön az asztalra – jelentette ki a szakmai nap megnyitóeseményén Fazekas Sándor. A földművelésügyi miniszter hozzátette: mindezek talán alapvetésnek tűnhetnek, ám korántsem egyértelmű ez. Komoly kihívást jelent az, hogy átalakul a mezőgazdaság, amelyben két jól kivehető irány bontakozik ki. Az egyik az iparszerű élelmiszertermelés, amely már inkább élelmiszer-vegyipart jelent, míg a másik a természetes, hagyományos, a megszokott ízeket megőrző élelmiszer-előállítás.
Mindez nem nélkülözi a modernitást, sőt, a magyar mezőgazdaság úgy tudott korszerűsödni az elmúlt években, hogy közben növekedett a foglalkoztatottak száma a területen – tette hozzá a miniszter. A cél az, hogy a legmodernebb kutatási eredményekre és a legkorszerűbb technológiákra támaszkodva őrizzük meg az élelmiszertermelés hagyományait és ízeit – összegezte Fazekas Sándor. Ennek megvitatására szolgálnak az olyan rendezvények, mint a szakmai nap, amelyen lehetőség nyílik a felmerülő kérdések megválaszolására is.
Két fontos tényező indokolta a szakmai nap megrendezését – mondta el a megnyitóeseményen tartott beszédében Daróczi László. Az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezetője kifejtette: az AMC munkatársai járva a világ nagy szakmai kiállításait, mindenütt azt tapasztalták, hogy nagy igény van a szakmai fórumokra, azokra a lehetőségekre, ahol a résztvevők üzletről tárgyalhatnak. Ez találkozott a magyar közönség igényeivel is.
Látva az érdeklődést, úgy döntöttek a szervezők, hogy ezentúl minden évben megrendezik a szakmai napot, így a páros években is. Páratlan években a szakmai nap természetesen az OMÉK-hoz igazodik majd – tette hozzá Daróczi László.
www.omek2017.hu


(2 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk októberi száma

cimlap 2018okt 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 894 vendég böngészi

bav logo kicsi banner