Ring Magazin

Hétfô, 2017. Október 23.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Sport Gender - Újabb győzelem és egy második helyezés Brno-ban!

Gender - Újabb győzelem és egy második helyezés Brno-ban!

E-mail Nyomtatás PDF

A mai napon egy-egy időmérővel és versennyel zárult a gyorsasági autós bajnokság cseh versenyhétvégéje, ahol a Gender Racing Team Stern Roland vezetésével nagyot robbantott. A dobogók sora ezzel még nem ért véget, hiszen a technika ördögét levetkőző Rónai Tamás szép második hellyel jelentkezett!

aaaa1112

 

"Az időmérő érzésem szerint teljesen rendben volt. Ahhoz képest, hogy a hétvégén most mentem először éles körülmények között a pályán, sikerült egy elég jó gyors kört összepakolni. Az eredménnyel a legerősebb Renault-ként a Forma 3-as autók és a Dallarák közé tudtam beékelődni. A versenyen a rajt elég jól alakult, gyorsan felugrottam a 13. helyről a 7.-re, de később sajnos érvényesült a többiek erőfölénye, így a 10. helyig estem vissza.

 

aaaa1113

 

Végül a magyar értékelésben másodikként intettek le, így a dobogóra állhattam. A nehézségeink ellenére azt kell mondanom, remek felkészülési lehetőség volt ez a hétvége a zárófordulóra. A következő versenyünk már csak a pálya karakterisztikája miatt is több lehetőséget nyújt, mivel a technikás helyszíneken képesek vagyunk lefaragni a fennálló erőhátrányt. Most száz százalékban élesítettük magunk és nagyon várjuk a szezon utolsó futamát a Hungaroringen. Bízunk a jó eredményben! Nagyon köszönöm a csapatom minden egyes tagjának az egész hétvégi kitartó munkát!"

Stern Roland jött, látott és győzött. A Gender Racing Team rangidőse ezzel közel került a Renault kupa elsőségéhez, és elmondása szerint mindent megtesz majd a kitűntető cím begyűjtéséért.

"Nagyon pozitív hétvégét zártunk, dupla győzelemmel és két időmérős sikerrel a tarsolyban indulhatunk haza. A mai kvalifikációt új slickeken teljesítettük, és már a második körben sikerült egy olyan időt autózni, ami elég volt a kategória első helyéhez. Nem is nyüstöltük tovább a friss szetteket, inkább a versenyre tartalékoltuk az erőinket. A rajtnál jól jöttem el, már a futam első szakaszában a nagyobb teljesítményű gépekkel csatáztam, ebben a szellemben teltek-múltak a körök.

 

aaaa1114

 

A vége felé az egyik F-3-as autó kicsit feltartott, így a legfőbb riválisom is közelíteni tudott hozzám, de egy jól időzített előzéssel ismét lépéselőnybe kerültem. Ezekután már csak arra koncentráltam, hogy a biztonságos távolságot megtartva beérkezzek a célba. Nagyon boldog vagyok, hiszen pályafutásom első kettős győzelmével kimaxoltuk ezt a hétvégét! A bajnokságban sikerült közelebb férkőzni az első helyhez, így a Hungaroringre abszolút pozitív attitűddel érkezünk. Addig még vár rám egy aktív fizikai tréning, illetve egy teszttel is készülünk a zárófordulóra. Köszönöm szépen a csapatom támogatását, mindent el fogok követni a jó eredményekért. Érzem magamban az erőt, szeretném úgy zárni ezt az évet, hogy én vagyok a Renault kupa bajnoka!"

 

Írta: Tóth Krisztián Márk


(2 értékelés)
 

AMIO logo 

Csokoládé

A csokoládé - szenvedély. Szenvedély fogyasztani. Szenvedély készíteni. Szenvedély árulni is. Pelle Csilla szenvedélyből és szenvedéllyel nyitotta meg kis üzletét 14 évvel ezelőtt Szentendrén, a belvárosban. Az Édeni Édességek Boltja, ahol mindenből árad a csokiillat és a harmónia, 2017-ben másodszor nyerte el az Év üzlete rangos díjat. Gratulálunk! A tulajdonos legújabb büszkeségei a most érkezett, világhírűvé lett MAGYAR csokoládék (képeinken)

logo negyzetes goourmet