Close

Sztrájk

sztrajktesco

Nem sikerült megállapodni a vezetőségnek és a szakszervezeteknek, ezért a vártnál hamarabb, már ma beszüntetik a munkát a Tesco üzleteiben. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének közleménye alapján a sztrájk országos. A csatlakozó dolgozók illetve üzletek beszüntetik a munkát, azaz nem munka lassító sztrájkot indítanak, így bizonyos üzletek teljes egészében szüneteltethetik tevékenységüket. 

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke pénteken délután jelentette be, hogy pénteken 16 órától 24 óráig, szombaton 10 órától 24 óráig sztrájkolnak a Tesco-Global Zrt. munkavállalói.

Ezen közben az áruházlánc közleményében kiemelte: ezen a hétvégén is a boltjaikat választó 3,3 millió vásárlójának színvonalas kiszolgálására fókuszál, és arra törekszik, hogy sztrájk idején is a megszokott rend szerint működjenek.  A munkáltató hangsúlyozza: sajnálja, hofy idáig jutott a helyzet. Az elmúlt két évben folyamatosan emelték a béreket, az áruházlánc munkatársainak többsége összesen több mint kéthavi fizetéssel vihet többet haza az idén, mint 2016-ban, a teljes munkaidős dolgozók közül senki sem keres havi 176 ezer forintnál kevesebbet. Az elmúlt 2 évben már 8,7 milliárd forintot költöttek bérfejlesztésre. A kiskereskedelmi szektorban az áruházi dolgozók fizetése átlagosan csak 19 százalékkal növekedett, míg a Tesco év eleje óta a legalacsonyabb fizetési kategóriákban 22,4 százalékos bérfejlesztést hajtott végre – írja közleményében. Idén az első fél évben több mint 150 millió forintot fektetett be 1642 munkavállaló OKJ-s képzésébe, a tavaszi szemeszterben a vállalat több mint 300 diák és 742 felnőtt számára biztosított szakmai képzést – írja közleményében az áruházlánc.
Pártos Zsolt, a Tesco ügyvezető igazgatója elmondta, nyitottak arra, hogy konkrét problémákra konkrét válaszokat adjanak, várják a szakszervezetek képviselőit az általuk kezdeményezett szeptember 11-ei egyeztetésre.

 

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top