Close

Szépség az ódon Velencében

szepsegazodonring 1

 

A világhírű lakberendező, Kathryn Ireland és családja dinamikusan él. Szereti a vidám, könnyed színeket, a mozgalmasságot, a fényt, egyszóval az életet maguk körül. Saját otthonukban mindez sikeresen ötvöződött.

Az Írországban született lakberendező kamaszkora óta rajong Olaszországért. Az itáliai reneszánsz, a táj, a kultúra időről-időre arra szólította, hogy férjével és három gyermekével beutazza a vidéket. Végül egy kirándulás alkalmával rábukkantak a gyönyörű, örökzöld és mediterrán növényektől burjánzó portára, amelyet a család egy napi gondolkodás után megvásárolt. „A citromfák miatt döntöttem azonnal, ez a kedvenc növényem. Tizenkét citromfa van a kertben, s számos ősfa. Igazi paradicsomi lét, amiben élünk!” A házat tehát megvették, s Kathryn egy nagy csokor virággal ünnepelte az alkalmat, melyet letett a lakás egyetlen asztalára. Az átalakítás váratott magára, a belsőépítész-filmrendező házaspár ugyanis nagyon elfoglalt a hétköznapokban. Évekig csak tervezgették a munkálatokat, végül Kathryn addig-addig gyűjtötte a berendezési tárgyakat, míg nem volt mit tennie, el kellett kezdeni a szortírozást és a terek újragondolását.

szepsegazodonring 3

A cél az volt, hogy kilátás nyíljon a szép kertre, világos, levegős, szellős és barátságos legyen a ház. Kathryn szereti a keleti motívumokat és tárgyakat, a természetes anyagokat, a vidám textileket, ezeket ötvözte egymással újdonsült otthonukban. A térfelosztás klasszikus: az előszobából a nappali-konyha-étkező egysége nyílik, a hálószobák az emeleten sorakoznak. A nappali fókuszában a kazettás erkélyajtó van, amely garantálja a fényáradatot a szobában. A tervező könnyű függönyt választott az ajtóra, amely fokozza a légies, romantikus, feminin légkört. A fehér, nagyon szépen kimunkált kanapéhoz kényelmes, csíkos és virágmotívumokkal díszített foteleket, párnákat tervezett. Az indiai dohányzóasztal, a faragott székek, a tárolók izgalmas egységet alkotnak a magas minőségű textilekkel. „Ha megrendelésre dolgozom, sokkal jobban elengedem a fantáziámat. Minden színes, élő, buja, játékos. Érdekes módon az otthonomban inkább letisztultságra és egyszerűségre vágytam” – meséli a tervező.

szepsegazodonring 2

A konyhasziget a country stílust követi, könnyen átláthatóak, tisztíthatóak, világosak a felületek. Kathryn azért egy kis játékosságot is varázsolt a térbe: a konyhapult mögött egyszerű polcokat helyezett el, ezeken gyűlnek a családi fotográfiák, kis tárolók, emléktárgyak, a falra rögzített lámpácskák fénye pedig az éjszakai főzőcskézést spékelik meg különös hangulattal. Az étkező éppen a célnak megfelelő, egyszerű, kényelmes székeken üli körül a család az üveglapos asztalt. A cél az volt, hogy minél közelebb legyenek a természethez, és teljes kilátás nyíljon a kertre.

A tervező alapvetően a praktikum és a letisztultság szempontjaira támaszkodva gondolkodott, ez látható a szülők hálószobájában is. Klasszikus és modern formák, kiegészítők, szép állólámpák, kényelmes szófa… Mintha minden berendezési tárgy, elem a gyönyörű függönyök, takarók szolgálatában állna. A kamaszlány szobája is tökéletes kifinomultságról árulkodik, akárcsak a fürdőszoba. Az egymástól eltérő anyagok igényes használata, az apró megoldások sokfélesége az avatatlan szem számára is élvezetet nyújt. A kidolgozottság és könnyed térkezelés, a nagyvonalú gondolkodás az, amitől a Velencében található otthon barátságos és meghitt lett, igazi biztonságos fészket jelent a háromgyermekes család számára.

szepsegazodonring 4
Kathryn Ireland Írországban született, 1986-ban telepedett le az USA-ban. Volt színész, producer, majd belsőépítészként szerzett hírnevet. A világ egyik legismertebb textiltervezőjeként jegyzik napjainkban. Munkáira a játékos, dús, könnyed színek és a keleties formavilág jellemző. Családjával a kétezres években települt vissza Európába.
Kathryn Ireland
www.kathrynireland.com

Szöveg: Nagy Annamária
Forrás: amiotthonunk.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top